Helyi közélet

2014.11.11. 19:43

Halat, vadat, támogatást

Debrecen - Hivatalos formában kaptak jótékonysági felhívást a megye vadászati társaságai: egy október 20-i keltezéssel küldött levél arra kéri a címzetteket, hogy a december 20-án Budapesten, a Békemenet számára megrendezendő „szeretetvendégségéhez” támogatással járuljanak hozzá.

Debrecen - Hivatalos formában kaptak jótékonysági felhívást a megye vadászati társaságai: egy október 20-i keltezéssel küldött levél arra kéri a címzetteket, hogy a december 20-án Budapesten, a Békemenet számára megrendezendő „szeretetvendégségéhez” támogatással járuljanak hozzá. A levél a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályának fejléces papírján, az Igazgatóság pecsétjével és vezetőjének, Kiss Zoltánnak az aláírásával ment ki. Az igazgató a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány kérését tolmácsolta az érintetteknek és megadta a szervezők elérhetőségeit.

Szeretnénk, ha a magyar vadász- és horgásztársadalom megmutatná segítőkészségét, nagylelkűségét a társadalmunkban gondoskodásra és szeretetre vágyó emberek felé és »szeretetvendégség« keretében vad- vagy halételekkel megvendégelnék a Békemenet résztvevőit” – áll abban a levélben (ezzel a helyesírással), melyet a megye vadászatársaságai kaptak október végén; a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője egy kérést továbbított az érintetteknek.

Kiss Zoltán érdeklődésünkre megerősítette portálunknak, hogy valóban ő írta a – múlt héten az internetre kikerült – levelet, azonban azt gondolta, „nem jelenthet problémát egy tájékoztató levél elküldése”. Nem tudja, lesz-e következménye őrá nézve az ügynek.

Rácz Róbert álláspontja szerint a „Civil Összefogás Fórum nevű civil szervezet írt egy lehetőségről tájékoztató levelet a Földművelődésügyi Igazgatóságnak. A CÖF levelében nem kérte, hogy azt az igazgatóság továbbítsa a lehetséges érintettek felé. A Földművelődésügyi Igazgatóság vezetője saját hatáskörében úgy döntött, hogy a lehetőségről tájékoztatja a megye vadászait. Habár a kiküldött tájékoztatás semmilyen kötelezettséget nem sugall, Kiss Zoltán igazgató úr eljárását helytelennek tartom, a történteknek szándékom szerint fegyelmi következményei lesznek” – írta a kormánymegbízott.

A nol.hu értesülései szerint több megye földművelésügyi hivatalában is félreértették a CÖF kérését és továbbították azt a vadásztársaságoknak.

HBN


Inkább a szegényeket!

Megdöbbentőnek nevezte Varga Zoltán, a DK képviselője az ügyet kedd délutáni, mini demonstrációval összekötött sajtótájékoztatóján, ahol hat társa „Fidesz maffia bukni fogtok” és hasonló tartalmú táblákkal fejezte ki véleményét.

Varga Zoltán szerint Kiss Zoltánparancsszóval tájékoztatott”, hogy az „Orbán Viktor politikai túlélését” szolgáló szervezetet támogassák a címzettek; úgy véli, az igazgató napi politikai kérdésben foglalt állást, amit nem tehetett volna meg, hiszen nem a Fidesz, hanem a megye vadászainak, halászainak érdekeit kell képviselnie. Egy levelet is magával hozott, ebben arra kéri Kiss Zoltánt, inkább a Debrecenben élő szegények, nehéz helyzetű emberek számára teremtsen lehetőséget, hogy karácsony előtt megvendégeljék őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában