Helyi közélet

2014.11.03. 09:29

Napló-agora oklevéllel köszönték meg a munkát

Debrecen - Novembertől nyugdíjas lett Varga László, a polgármesteri hivatal főosztályvezetője.

Debrecen - Novembertől nyugdíjas lett Varga László, a polgármesteri hivatal főosztályvezetője.Nyolc éve már, hogy a Hajdú-bihari Napló által létrehozott elektronikus levelezési fórum, a Napló-a­gora tagjai rendszeresen véleményt cserélnek a városban zajló közügyekről, jelenségekről. Elsősorban a hibákat észrevételező, jobbító szándékú kritikai tér ez, melynek kezdettől fogva tagja Varga László, a városfejlesztési főosztály vezetője.

Rajta kérték számon

Ő kapta tehát szinte naponta a „hibalistát” (hol süllyedt meg az út, hol van bosszantó akadály, mi hibádzik a közlekedés szervezésben stb), és a levelezők gyakran rajta kérték számon azt is, ami a politikusok „bűne”).

Varga László pedig vállára vette e terhet, szervezte, intézte, megvitatta, megmagyarázta, és legtöbbször megoldotta, amit lehetett. Ennek ellenére számtalan támadást – köztük méltatlan bírálatokat is – el kellett viselnie, mégsem lépett ki az agorából. Pedig ez nem volt munkaköri kötelessége. Senki nem kérte volna számon, ha megelégeli az örökös rendelkezésre állást az agorások körében, akik ezt később el is várták, mintegy természetesnek tartották. Amikor azonban hírül vették, hogy Varga László nyugdíjba megy, az aktív levelezők többsége egyetértett: a főosztályvezető az évek során kivívta a nagyrabecsülésüket.

Levelező marad

Ennek kifejezésére október 29-én délután a hivatali irodájában 13 tagú „agorás delegáció” jelent meg. Átadták az ebből az alkalomból alapított Agora-díj elismerést és Jan Gehl Élhető városok című könyvét. A barátságos beszélgetéssé alakult találkozón Varga László megígérte, hogy tagja marad az Agorának, a Debrecen közügyeiről zajló levelezési fórumnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában