Helyi közélet

2014.10.06. 14:01

Üres taxit és sok kérdést hagyott maga után

Debrecen - Többen látták a cívisvárosban az öt éve Csongrádon eltűnt férfit.

Debrecen - Többen látták a cívisvárosban az öt éve Csongrádon eltűnt férfit.

Újra feléledt a remény a megyénkbeli Gergely Erikben, akinek öt évvel ezelőtt eltűnt testvérét többen is látni vélték Debrecenben. A ma 35 éves Gergely István egy barátjánál élt Csongrádon, mígnem egy sörözésből nem ment haza. Ezt már a rendőrségtől tudja Erik, mivel a bátyja volt barátnője bejelentést tett a hatóságnál.

– A nyomozás során kiderült, hogy a fivérem egy ismerősével indult el otthonról aznap, a barátja hamarabb megunta a szórakozást és hazament, István pedig újdonsült cimboráival maradt, majd éjjel taxit hívtak a szórakozóhely elé, de abba már nem szálltak be. Azóta semmit sem tudok róla. Többször próbáltam hívni őt a mobilján, de eleinte nem vette föl, aztán már ki sem csörgött – mondta.

A Csongrád megyei településen egykor csatornázási munkákat végző férfiról aztán Debrecenben hallott újra az őt kereső másik testvére. Azt mondták neki látták Istvánt a megyeszékhelyen két éve. A család aktív keresésbe kezdett újra, a hajléktalanszállók körbejárása és a kérdezősködés során egyre több személy erősítette meg, találkoztak az eltűnt férfival a város különböző pontjain, legutóbb néhány hónapja. A Dobozi utcai Szociális és Egészségügyi Központ egyik dolgozója is felismerte képek alapján Istvánt, de mint ahogyan azt az utcai szolgálat munkatársától, Szemenyei Györgytől megtudtuk, a szállón nem járt, mivel nem regisztrálták. Ezt erősítette meg egyik forrásunk, aki szerint a Petőfi téren látta a férfit pár hónapja, de az intézménybe nem ment be.

A férfi epilepsziás, korábban rohamai következtében voltak emlékezetkiesései, gyógyszerekre van szüksége és feltehetőleg nincsenek nála személyi azonosságát igazoló okmányok, mivel azokat – egyéb tulajdonaival együtt – testvére magához vette a rendőrségi bejelentést követően.

Gergely István testvére a +36 20 2947 892-es telefonszámon érhető el.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában