Helyi közélet

2014.10.02. 12:35

A kertektől is szépül a város

Hajdúnánás - „Tiszta környezet, jó közérzet” – helyi környezetszépítő verseny volt Hajdúnánáson.

Hajdúnánás - „Tiszta környezet, jó közérzet” – helyi környezetszépítő verseny volt Hajdúnánáson.

Idén a hajdúsági városban is versenybe szállhattak a legszebb, legrendezettebb udvarral, zöldövezettel, családi házzal rendelkező lakosok. Az ünnepélyes eredményhirdetés a napokban volt.

A „Tiszta környezet – jó közérzet” nevet viselő versennyel a lakókörnyezet szebbé tételét kívánja elérni az önkormányzat, a közösség közreműködésével. A pályázat elsősorban azoknak biztosított elismerést, akik lakókörnyezetük közterületein és az onnan látható udvarokban, erkélyeken, kulturált és magas színvonalú zöld- és virágos felületeket hoznak létre, és gondozzák azokat.

– A kertművelés, a kertészkedés a hajdúvárosokban, így városunkban is fontos szerepet kapott, s ezekből a hagyományokból kell merítenünk – mondta Szólláth Tibor polgármester. Bizalmát fejezte ki az iránt, hogy az elkövetkező időszakban ennek jelentőségét egyre többen ismerik fel.

Reszeginé Kállai Anikó, a verseny szervezője köszöntőjében elmondta, hogy a zsűri az értékelések során figyelembe vette a kertek tisztaságát, a gyommentességet, rendezettséget, valamint a növénykiültetések harmóniáját a környezetükkel.

HBN

A helyezettek

1. helyezettek: Lente Lászlóné, Jónáné Sánta Edina, Dobos Sándor Imréné.

2. helyezett: Varga László Gábor

3. helyezett: Csősz János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában