Helyi közélet

2014.09.22. 15:24

Nézőpont: Jó szolgálók

<em>Nagy tételben mernék fogadni arra, hogy Huszti László kónyai mezőgazdasági vállalkozót sikeres földpályázata okán, mint Fidesz-szimpatizánst könyveli el a legtöbb ember. Hiába is mondja, hogy ő még szavazni sem ment el, nemhogy a kormánypárti szövetség szimpatizánsa lenne</em>. <strong>Kovács Zsolt írása</strong>.

Nagy tételben mernék fogadni arra, hogy Huszti László kónyai mezőgazdasági vállalkozót sikeres földpályázata okán, mint Fidesz-szimpatizánst könyveli el a legtöbb ember. Hiába is mondja, hogy ő még szavazni sem ment el, nemhogy a kormánypárti szövetség szimpatizánsa lenneKovács Zsolt írása.

Mert – hiszik nagyon sokan – ma csak az juthat földhöz, vagy akár trafikhoz, esetleg majdan egyszer kocsmához, akinek nem kell feltétlenül tagnak lenni a jobboldali kormánypártok valamelyikében, de legalább szeretni kell azokat, és ennek időnként tanúbizonyságát adni. Akár így van, akár nincs, sajnálatos és szégyenletes ez a hozzáállás.

Azt viszont tapasztalhatjuk az élet minden területén, hogy ahová a politika beteszi kezét-lábát vagy bármijét, ott emberek, csoportok ugranak egymásnak, barátságok szakadnak, családok vesznek össze. Mindezért persze nem a politika a felelős, ez csak az ürügy, hogy az emberekben egyébként is meglévő ez irányú hajlam – értsd például: összeesküvés-elmélet; szegény én, sajnáljatok; csoportban erős vagyok; tolerancia hiánya; elvhűség mindenek felett – utat találjon a hétköznapi életben.

Bármennyire is kívánatos lenne szerintem, változásnak egyelőre a jelét sem vélem felfedezni. Sőt, mind erősebb megnyilvánulásokkal találkozom szinte hétről hétre. Ez viszont már a politika érdeke – elvégre egyben kell tartani, ami szerintük egybe való. És ezt szolgálják sokan, nagyon sokan.


Hortobágy-Kónya – A hortobágyi legelőpályázat eredményén kaptak hajba Kónyán az állattartó gazdák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában