Helyi közélet

2014.08.21. 18:33

Népszerűbb mint valaha

Debrecen - Körülbelül 100 ezer nézője volt a debreceni karneváli programoknak.

Debrecen - Körülbelül 100 ezer nézője volt a debreceni karneváli programoknak.A katasztrófavédelem és a rendőrség adatai, valamint a szálláshelyek telítettségével kapcsolatos a Tourinformtól kapott tájékoztatás, illetve a jegyértékesítés alapján kijelenthető: tavalyhoz képest emelkedett az idei virágkarneválon résztvevők száma - ismertette a főnix rendezvényszervező sajtóreferense. Kerekes Sándortól megtudtuk, hogy a virágkarneváli menet délelőtti, a Nagyerdei Szabadtéri Színpad egész napos és a Nagyerdei Stadion délutáni és esti programjain körülbelül százezren fordultak meg. A szervezők szerint a népszerűség elsősorban az új helyszíneknek és programoknak köszönhető.

Az utcai lelátókra összesen 2 218 darab jegy volt értékesíthető. A Kossuth térre és a Kölcsey melletti lelátóra már augusztus 20-a előtt több mint egy héttel elkelt minden tiket. A Rózsa utcai lelátó 1400 férőhelyre szóló jegyeit is elővételben eladták. A folklórműsorra 6333-an váltottak belépőt.

HBN-OCs


Debrecen - Izgalommal teli várakozás előzte meg a díszmenet első lépéseit augusztus huszadikán reggel. A honvéd középiskola növendékei fegyelmezetten, katonásan kísérték a Debreceni Virágkarnevál Szent Koronát ábrázoló virágkocsiját.


Debrecen - Bíró Judit győzött a több ezer ember részvételével, a város főterén a virágkarnevál előestéjén megtartott 3. Debrecen Hangja döntőjében.


Debrecen - Színpompás virágkocsik, illetve hazai és külföldi művészeti csoportok vonultak a 45. Debreceni Virágkarneválon. Nézze meg a fotókat!


Debrecen, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - A legszebb virágünnepnek nevezte a debreceni virágkarnevált Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a felvonulást követő virágkocsi-kiállítást és folklórfesztivált megnyitó beszédében.


Debrecen - A művészeti csoportok közül idén is a Valcer Táncstúdió győzött.


Debrecen, 2014. augusztus 20., szerda (MTI) - A 45. Debreceni Virágkarnevál közönség által legszebbnek ítélt virágkocsija "Kölcsey összehoz" címmel Álmosd község kompozíciója lett - jelentette be Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere szerda este a Nagyerdei Stadionban.


Debrecen -Augusztus 20-án rendezték a 45. Virágkarnevált Debrecenben. A meseszép virágköltemények a közösségi portálokat is ellepték.


Debrecen – Közel 18 ezren voltak kíváncsiak a virágkarnevál záróakkordjára, amelyet „Karnevál Éj” címmel a Nagyerdei Stadionban rendeztek meg szerda este.


Debrecen – Fantasztikus ez a színkavalkád, ami felöleli a karnevált! A fellépők és a virágkocsik is látványosak, ezért nehéz meghozni a döntést, melyik a legjobb csoport, vagy éppen melyik a legszebb kocsi. Utóbbiak közül mégis a Kölcsey összehoz című alkotást emelném ki. Nemcsak a kocsi lett szép, hanem a kistelepülés összefogása is példaértékű. Szerencsére az időjárás is megkönyörült rajtunk, ezért igazán napsütéses időben zajlott a felvonulás – fogalmazott Gubás Gabi, színművész.


Debrecen - Autóba, kávésbögrébe és még vécécsészébe is ültettek virágokat a kreatív debreceniek.


Debrecen - A 45. Debreceni Virágkarneválon nyújtott kimagasló művészeti teljesítményért járó díjat a debreceni Valcer Táncstúdió kapta, amely 1992 óta állandó résztvevője a karneválnak. Ezzel megismételték tavalyi sikerüket.


Debrecen - A Virágkarnevál másnapján is rengeteg érdeklődőt vonzottak a főtérre kiállított virágkocsik.


Debrecen - Idén 7. alkalommal vett részt az augusztus 20-i Virágkarneválon a Debreceni Egyetem virágkocsija. A kompozíciót péntektől az Egyetem téren állítják ki.


Álmosd - A Virágkarnevál történetében elsőként indított ilyen pici település virágkocsit. A Kölcsey összehoz nevű kompozíción három pegazus jelképezi a három, Kölcsey Ferenc nevéhez szorosan kapcsolódó települést: Sződemetert – ahol a költő született; Álmosdot – ahol igazán költővé vált és ahol Magyarország egyetlen Himnuszunk írójához kötődő épülete áll és Szatmárcsekét – ahol nyugszik.


Debrecen, 2014. augusztus 19., kedd (MTI) - A debreceni virágkarnevál kísérőrendezvényeként gyermekfesztivált tartottak kedd délután Debrecen belvárosában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában