Helyi közélet

2014.08.18. 10:37

Két új népművészet mestere megyénkben

Budapest, Derecske, Hajdúnánás - Tíz alkotónak – köztük két hajdú-biharinak – adományozott Népművészet Mestere-díjat a magyar kormány nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap Budapesten.

Budapest, Derecske, Hajdúnánás - Tíz alkotónak – köztük két hajdú-biharinak – adományozott Népművészet Mestere-díjat a magyar kormány nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap Budapesten.A Mesterségek Ünnepe keretében, a Budai Várban megtartott ünnepségen díjat vehetett át a hajdúnánási Reszeginé Nagy Mária szalmafonó népi iparművész, valamint a derecskei Porkoláb Ferenc szűrrátét-készítő népi iparművész.

A Népművészet Mestere-díjat azok a nem hivatásos alkotók kaphatják, akik hosszabb időszak alatt kifejtett munkásságukban kiemelkedő teljesítményt értek el a népművészet területén - közölte az MTI-vel vasárnap az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A négy kategóriában odaítélt díjat, amelyet idén adtak át 61. alkalommal, mára több mint 500 tárgyalkotó, zenész, mesemondó, énekes és táncos nyerte el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában