Helyi közélet

2014.06.17. 16:33

XV. Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivál

Debrecen - A Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivált a DMK Csapókerti Közösségi Háza és a Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes 2014-ben 15. alkalommal rendezi meg. A fesztivál célja, immár másfél évtizede: közel hozni és megélhetővé tenni a nyári napfordulót a fiatalok és a polgárok széles rétege számára, illetve a magyar népi kultúra értékeit megőrizni, bemutatni.

Debrecen - A Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivált a DMK Csapókerti Közösségi Háza és a Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes 2014-ben 15. alkalommal rendezi meg. A fesztivál célja, immár másfél évtizede: közel hozni és megélhetővé tenni a nyári napfordulót a fiatalok és a polgárok széles rétege számára, illetve a magyar népi kultúra értékeit megőrizni, bemutatni. A rendezvény lehetőséget teremt a tánccsoportok számára barátságos, felszabadult, tét nélküli találkozási lehetőségre. A fesztivál ideje alatt a „Tüzet viszek, lángot viszek” című rajzpályázat gyermekrajz kiállítása megtekinthető a DMK Csapókerti Közösségi Házában.

Résztvevő együttesek: Borockás Néptánc Együttes (Újtikos), Csillagocska Néptáncegyüttes (Nagyvárad), Derecskei Szivárvány Táncegyüttes (Derecske), Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes (Debrecen), Főnix Alapfokú Művészeti Iskola (Debrecen), Harruckern Táncegyüttes (Gyula), Kisliget Néptáncegyüttes (Nyíradony), „Severniache” Néptáncegyüttes (Popovo/Bulgária), Szatmár Táncegyüttes (Mátészalka), Szélrózsa Néptáncegyüttes (Földes), Vadvirág Hagyományápoló Kör Csillagvirág Táncegyüttes (Ada/Vajdaság).

Az idei fesztiválon 11 néptáncegyüttes 13 csoporttal, összesen 385 fő táncossal vesz részt. A zenekari kíséretet a Szeredás Népzenei Együttes biztosítja.

Program:

Június 21. (szombat)

15 00 Megnyitó

Közös tánc: gömöri közös nyitótánc, együttesek 1-1 perces tánca, gömöri közös zárótánc

15 30 – 17 00 Néptáncegyüttesek bemutatkozó előadása

17 00 – 17 30 Tánctanítás – bolgár táncok

17 30 – 19 00 Néptáncegyüttesek második bemutatkozása

19 00 – 20 00 Kolontos Palkó és a szamara – vásári komédia - Templomkert

20 00 – 22 00 Néptáncegyüttesek harmadik bemutatója

A délután folyamán 16 -19 óra között a Templomkert előtt kézműves játszóházak várják az érdeklődőket.

22 00 – 22 30 Tűzzsonglőr bemutató

22 30 – 24 00 Tűzgyújtás, tánc a tűz körül, tűzugrás

24 00 – 04 00 Táncház a közösségi ház nagytermében

- Debreceni Művelődési Központ -


A rendezvény ideje alatt forgalomkorlátozás várható!

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz a Csapókertben a XV. Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivál miatt! 2014. június 21-én 7.00–24.00 óra között nem lehet be- és áthajtani Debrecenben a Süveg utcának a Mátyás király utca és Gábor Áron utca közötti szakaszán, ehelyett a gépjárművel közlekedők a Kurucz utcát használhatják. A szervezők a gépjárművel közlekedők és a környékbeliek megértését kérik emiatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában