Helyi közélet

2014.06.18. 17:12

Spanyolok javítják a törött villamosokat

Debrecen - Gyorspostával szállítják Hispániából a pótalkatrészeket Debrecenbe.

Debrecen - Gyorspostával szállítják Hispániából a pótalkatrészeket Debrecenbe.Amióta elindult a 2-es villamos rendszeresek a vonalon a kisebb-nagyobb balesetek. Többnyire a DAB székház közelében autók, vagy biciklisek fordulnak a kötött pályán haladó, kitérni nem tudó, lassan fékező CAF-ok elé.

Ennek kapcsán arról érdeklődtünk a DKV-nál, hogy a balesetek során mekkora kár keletkezett a villamosokban, illetve hogyan oldják meg az összetört járművek javítását?

Mint a cég kommunikációs előadójától megtudtuk: minden esetben a személyautós, illetve a kerékpáros figyelmetlenségéből adódott az ütközés. Az anyagi kár összességében jelentős, meghaladja a tízmillió forintot, mely magába foglalja az alkatrészeket és a szerelés költségeit is.

A javításhoz szükséges alkatrészek Spanyolországból érkeznek, mivel a CAF-fal kötött szerződés három évre szóló garanciális javítást is tartalmaz, melyet a spanyol cég Debrecenben tartózkodó szakemberei végeznek.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában