Helyi közélet

2014.05.19. 08:09

Fizessen a gyűjtésért az iskola!

Hajdú-Bihar - Vannak feltételek, amelyek mellett lehet az iskolába papírt vinni.

Hajdú-Bihar - Vannak feltételek, amelyek mellett lehet az iskolába papírt vinni.

Csak közszolgáltatónak minősülő gyűjtő vehet át háztartásokban keletkező hulladékot – közölte kérdésünkre a Vidékfejlesztési Minisztérium. Eszerint iskolai alkalmazottak nem vehetik át a papírhulladékot a diákoktól. A tárca nagyon kacifántos válaszából ugyanakkor az derül ki, hogy mégis van lehetőségük az iskoláknak a papírgyűjtésre, noha ennek feltétele az, hogy az iskolák fizessenek a gyűjtési lehetőségért.

A tárca magyarázatát szó szerint közöljük: „a háztartásban képződött papírhulladékot nem közszolgáltatónak minősülő gyűjtő az ingatlanhasználótól nem vehet át. Ide nem értendő azonban az az eset, ha az iskola a közszolgáltató nevében eljárva gyűjti a tanulóktól a papírhulladékot, és ezt követően a papírhulladékot a közszolgáltatónak átadja. Ezt ugyanis az iskola a közszolgáltató részére megfizetett közszolgáltatási díj ellenében megteheti.” Van azonban egy másik kiskapu is a törvényben. Ha ugyanis a közszolgáltató az iskolával együttműködve ideiglenes gyűjtőhelyet hoz létre, akkor a tanulók az általuk termelt hulladékot a közszolgáltató által üzemeltetett gyűjtőhelyen is elhelyezhetik – írta a tárca.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában