Helyi közélet

2014.04.02. 18:07

Elfogytak a kasszák, most áll a bolt

Debrecen - Egy lengyel gyártmányú kassza volt a legnépszerűbb a pórul járt kereskedők körében.

Debrecen - Egy lengyel gyártmányú kassza volt a legnépszerűbb a pórul járt kereskedők körében.

Még mindig nem megnyugtató a helyzet a pénztárgép-piacon. Ezúttal az a legfőbb gond, hogy nincs elég kassza, üresen állnak a viszonteladók raktárai.

A készletek azt követően ürültek ki, hogy a dél-koreai gyártmányú készülékeket importáló Alt-Cash Kft.-nek egyetlen olyan berendezése sem maradt, amely a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal forgalmazási engedélyével rendelkezne. A készlethiányt a lapunknak nyilatkozó forgalmazók már korábban előrevetítették, mondván az országban működő mintegy 200 ezer kiskereskedelmi pénztárgép közel felét (80 ezret) az Alt-Cash által behozott kasszákra kívánták lecserélni.

– Várunk mi is, és a kereskedők is. Áprilisra ígérik a gyártók a szállítást – mondta Szödényi András, a Cívis Pénztárgép Kft. ügyvezetője. Azért fontos, hogy a pórul járt kereskedők számára is üzembe helyezzék a hónap végéig a kasszákat, mert csak ebben az esetben tudják igénybe venni az 50 ezer forintos állami támogatást. A szakember arról számolt be, hogy tapasztalataik szerint a korábban érvénytelen pénztárgép-megrendeléssel rendelkező kereskedők főként egy lengyel gyártmányú készüléktípusból rendeltek.

HBN

További részletek a naplo.hu-n vagy a holnapi lapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában