Helyi közélet

2014.03.31. 18:35

Lássuk, a tudomány körülöttünk van!

Debrecen - Interaktív kiállításokon és bemutatókon keresztül vonják be a lakosságot.

Debrecen - Interaktív kiállításokon és bemutatókon keresztül vonják be a lakosságot.

A SEE Science program elsődleges célja volt, hogy kidolgozza, hogyan lehet tudományos élményparkokat létrehozni, működtetni és fejleszteni - mondta Papp László alpolgármester a három évvel ezelőtt hét ország részvételével elkezdett program hétfői projektzáróján.

A helyszín természetesen a botanikus kertben már megépült, de a nagyközönség számára várhatóan csak az év második felében látogatható Agóra Tudományos Élményközpont volt, hiszen ennek kísérő pályázata a SEE Science program. A magyarországi társfinanszírozással megvalósult uniós programmal a lakosság figyelmét kívánták ráirányítani a természettudományokra, a technológiai fejlődésre és az innovációra. Már a gyerekkorban fel kell kelteni az érdeklődést a kémia, a mikrobiológia, a fizika, a biológia és más tudományok iránt, s ez a központ ezt a célt is szolgálja. - tette hozzá Papp László.

Dr. Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese úgy fogalmazott, a magyarul Nézd a tudományt elnevezés arra utal, hogy az általános iskolásoktól a felnőttekig mindenki megértse nem csak

a bemutató helyeken lehet találkozni a természettudományos jelenségekkel, a tudomány velünk él.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában