Helyi közélet

2014.03.14. 08:31

Idén már kora tavasszal elkezdjük a tüsszögést

Debrecen - Az éger és a tiszafa pollenjeinek koncentrációja már a magas szintet is elérte Debrecenben.

Debrecen - Az éger és a tiszafa pollenjeinek koncentrációja már a magas szintet is elérte Debrecenben.

Az enyhe telet követően hamarabb indult meg az allergén növények virágzása, ugyanakkor az évnek ebben a szakaszában nem szokatlan a jelenlegi pollen mennyisége – tájékoztatott dr. Majoros Mária, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének osztályvezetője. Mint mondta, a kedvező időjárás segíti a növények fejlődését, ezáltal a pollenszórás is fokozódhat.

Jelenleg az éger és a tiszafa koncentrációja közepes, de néhány napig a magas szintet is elérte. Hozzátette: a tavaszi allergiaszezonban a fák virágpora adja a levegő pollentartalmát, az allergizáló kora nyári gyomok, fűfélék virágzása májusban várható, amelyet a csalánfélék, kender, üröm és a parlagfű virágzása követ.

– Ezeket a gyomnövényeket lehet irtani – még virágzásuk előtt –, illetve a földterületek rendben tartásával a pollentartalom csökkenthető – tette hozzá.

HBN–SZM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában