Helyi közélet

2014.02.04. 16:34

Tartalmas félév az Egészségügyi Karon

Debrecen - Hiánypótló tankönyv és szakmai szótár, filmpremier, új szakkollégium – a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának következő szemesztere címszavakban.

Debrecen - Hiánypótló tankönyv és szakmai szótár, filmpremier, új szakkollégium – a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának következő szemesztere címszavakban.

Hiánypótló kiadvány az az 5000 címszót tartalmazó szociális munka kétnyelvű (angol-magyar és magyar-angol) értelmező szótár, mely a kar szociális képzéseinek munkatársai és amerikai kollégáik közös munkájával 2014 tavaszára készül el. A folytatásban a szótár német, spanyol és orosz nyelvű digitális kiadását is tervezzük – mondta el a kart érintő újdonságokat beharangozó sajtótájékoztatón Dr. Fábián Gergely dékán.

„Az egészségturizmus fókuszai” címmel a dékán egy másik hiánypótló könyvet is bemutatott, amely elsősorban az Egészségügyi Szervező Alapszak Egészségturizmus-szervező szakirány hallgatóinak tanulmányait segíti.

Dr. Fábián Gergely kitért arra is, hogy a 2014-ben induló Verzár Frigyes Szakkollégium új szervezeti egység az Egészségügyi Karon. Célja, hogy a kar képzési profiljába illően, kiemelten a gerontológia területén magas szintű elméleti és gyakorlati tapasztalatszerzést biztosítson a hallgatók számára.

„Demencia és életminőség” címmel tartják meg március végén azt a kéthetes nemzetközi szakmai ápolástudományi programot, melyre Ausztriából, Törökoszágból és Finnországból is érkeznek vendégek. A dékán szerint a témának kiemelt jelentőséget ad, hogy a következő években 25 százalékkal több szociális és ápoló szakemberre lesz szükség az idősellátásban. A kar képzései iránt éppen ezért is nagy érdeklődés mutatkozik, és az itt végzett mentőtisztek, szülésznők, ápolók a végzést követően különösen hamar el tudnak helyezkedni.

Különleges filmpremiernek is otthont ad az Egészségügy Kar február 11-én 17 órától. Vidéken elsőként itt mutatják be Vereb Vean András: Fél lélegzet című dokumentumfilmjét, mely egy tüdőembólián átesett, Borderline-szindrómában szenvedő fiatal lány portréját mutatja be. A filmbemutatón a főszereplőt és a rendezőt is megismerhetik az érdeklődők.

Debreceni Egyetem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában