Helyi közélet

2014.01.30. 18:47

Nem érdemes elodázni az adónk bevallását

Debrecen - Pótolják az egyszerűsített bevalláshoz szükséges nyomtatványokat.

Debrecen - Pótolják az egyszerűsített bevalláshoz szükséges nyomtatványokat.Ma még jelezhet az, aki munkaadójára bízza adónyilatkozata dokumentálását, a 13NY29 jelű nyomtatvány kitöltésével. Megyénkben azonban nagy az érdeklődés az egyszerűsített bevallás iránt.

– A napokban tömegesen keresték fel az ügyfelek a megyei adóigazgatóság ügyfélszolgálatát az egyszerűsített bevallás igényléséhez szükséges nyilatkozatért, így a nyomtatvány jelenleg elfogyott, a pótlása folyamatban van – tájékoztatta lapunkat Magyar Norbert, a NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtóreferense egy olvasónk jelzésére reflektálva. Ez nem jelenti azt, hogy az adózók már nem élhetnek ezzel a bevallási formával, hiszen az igényléshez szükséges 1353NY jelű nyilatkozat a NAV honlapjáról is letölthető, kinyomtatható. Az igénylőknek február 17-ig kell eljuttatniuk a kitöltött nyomtatványt a NAV-hoz. Az egyszerűsített adóbevallást 2014. április 30-ig kapják kézhez a megbízást adó magánszemélyek. Amennyiben a bevallás adatait – összevetve a saját igazolásaikkal – megfelelőnek, helyesnek tartják, nincs más teendőjük, eleget tettek kötelezettségüknek – fogalmazott Magyar Norbert.

A bevallás benyújtásának határideje 2014. május 20., akár csak az adókülönbözet befizetésének. Idén már hat hónap alatt is rendezheti tartozását az, aki nem készült a pluszfizetendőre, ha az szja értéke nem haladja meg a 150 ezer forintot.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában