Helyi közélet

2014.01.07. 14:37

Megpróbálták, de nem jött össze

Berettyóújfalu, Debrecen - Ha sikerrel jártak volna a tolvajok, akkor sem tudnák felhasználni a megszerzett pénzt.

Berettyóújfalu, Debrecen - Ha sikerrel jártak volna a tolvajok, akkor sem tudnák felhasználni a megszerzett pénzt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytat ismeretlen tettesek ellen lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. december 23-án 3 óra 38 perckor a helyi járőrök értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját arról, hogy az egyik berettyóújfalui pénzintézet ATM automatáját ismeretlenek megpróbálták kitépni és elvinni a helyéről, amely nem sikerült.

Egy másik esetben, 2013. december 25-én 2 óra 35 perc körüli időben telefonon hívta a rendőrséget Debrecen egyik nagyáruháznak alkalmazottja. A bejelentő elmondta, hogy az áruház bejáratánál megállt egy személygépkocsi, amellyel a benne utazók megpróbálták az ATM automatát elhúzni a helyéről. Az ismeretlen tettesek nem jártak sikerrel, ezért a BMW E39 típusú 5-ös sorozatú személygépkocsival elhagyták a helyszínt.

A tolvajok akkor sem örülhettek volna a megszerzett pénznek, ha sikerrel járnak, mert az automaták többsége különböző védelmi eszközökkel van ellátva. Nem csak kamerák figyelik az ATM környékét, hanem már be vannak biztosítva olyan robbanó patronokkal, amelyek már a szerkezet enyhe mozdításakor robbannak, festékes füsttel terítve be a bankjegykiadó környékét, illetve a pénzjegyeket, amelyek ez által használhatatlanná válnak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható gépkocsit felismeri vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában elérhető 06-20/436-6766 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság


Berettyóújfalu - Az egyik berettyóújfalui pénzintézet bankautomatáját ismeretlen tettesek megpróbálták elvinni a helyéről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában