Helyi közélet

2014.01.29. 12:56

Megöléssel fenyegették, majd elszaladtak a zsákmánnyal

Hajdúhadház - Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a két gyanúsítottat.

Hajdúhadház - Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a két gyanúsítottat.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2014. január 25-én 1 óra 15 perc körüli időben, Hajdúhadházon egy családi ház ablakát két férfi befeszítette és miután a szobába bemásztak, ott kutatni kezdtek. A sértett azt érezte, hogy jön be a házba hideg, ezért felébredt és elindult az ajtó irányába, ahol az egyik rabló egy faléccel a nőt leütötte, majd az ágyra lökte. A támadók egy párnát szorítottak az áldozat a fejére, megöléssel fenyegették és követelték, hogy adja át nekik az értékeit. A megrémült asszony odaadta a pénztárcáját, valamint a rablók eltulajdonították a mobiltelefonját és más értéktárgyait, majd a zsákmánnyal elszaladtak.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök jelentős erőkkel megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást az ismeretlen tettesek azonosítása és felkutatása érdekében, amely még aznap eredményre vezetett. Az egyenruhások elfogták és a kapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakosokat.

A 20 éves V. Jánost és 17 éves társát a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a Debreceni Járásbíróság 2014. január 28-án elrendelt.

A terheltekkel szemben – fogvatartásuk mellett – rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatja.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság


Hajdúhadház - A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a két gyanúsítottat, akik kiraboltak egy asszonyt Hajdúhadházon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában