Helyi közélet

2014.01.15. 17:20

Megkérdeztük: Ön mit vár az új villamostól?

Debrecen - Arról érdeklődtünk az utca embereitől, hogy vajon mit várnak az új villamostól?

Debrecen - Arról érdeklődtünk az utca embereitől, hogy vajon mit várnak az új villamostól?

Kántor Enikő nagyon ritkán jár villamossal, bár a pályaépítési munkálatok kissé felforgatták az ő hétköznapjait is. – Nem sokat utazom tömegközlekedéssel, de gyanítom, kényelmesebb és impozánsabb lesz az új villamos.

 

– Én már két éve várom az új villamost, mivel azon a környéken lakom, amely a kettes villamospályával így becsatlakozik a vérkeringésbe. Kívülről tetszetősnek tűnik az új villamos, egyértelműen modernebb, mint a régi – mondta Fazekas András.

 

– Bevallom, eddig csak egyszer ültem villamoson, az is a régi kék volt, de így külsőre nekem jobban tetszik az új. Gyanítom sokkal kényelmesebb is lesz, illetve a városképbe is jobban illeszkedik, mint a régi szerelvények – vetette fel Maczó Gréta.

 

Rusznyák Nóra szavai szerint ő nem túl kompetens a témában, mert ritkán utazik villamossal, ám az új villamospálya számára is lehetőséget nyújt az utazásra, mivel a lakhelyéhez közel épült meg. –Nekem kifejezetten tetszik az új villamos, bár hallottam róla, hogy sokan túl futurisztikusnak tartják – fogalmazott.

 

– Én már régóta a fővárosban élek, de figyelemmel kísérem a szülővárosom történéseit, így a nagyobb beruházásokat is, mint a kettes villamos. Az új szerelvényektől azt várom, hogy a Combinókhoz hasonló kényelemmel szolgálnak majd, és megbízhatóbbak lesznek, mint a jelenlegi villamosok. Debrecennek amúgy is fejlődnie kell! – közölte Dobrai Attila.

 

– Jóval kevesebbet járok már villamossal, mint korábban. Korábban nagyon vártam az új pálya elkészültét, mert a régi albérletem nem volt tőle messze, de erről már lemaradtam. A városnak mindenképpen szüksége van a fejlődésre, így az új villamosokra is. Nem tudom, ez majd okozhat-e jegyáremelkedést, de bízom benne, hogy ha lesz is, nem ennek a következményeként – válaszolt Túrócy Anita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában