Helyi közélet

2014.01.31. 07:23

Megkérdeztük: Kire bízza az adóbevallás elkészítését?

Debrecen –<em> Könyvelő készíti az adóbevallásomat, mivel így sokkal kisebb az esélye a hibázásnak. Amíg nem szükséges, addig nem szeretnék vele foglalkozni</em> – válaszolta kérdésünkre Hosszú-Körtvélyesi Edina.

Debrecen – Könyvelő készíti az adóbevallásomat, mivel így sokkal kisebb az esélye a hibázásnak. Amíg nem szükséges, addig nem szeretnék vele foglalkozni – válaszolta kérdésünkre Hosszú-Körtvélyesi Edina. Huszár-Ujvári László önmaga készíti a bevallását, az interneten keresztül. Mint mondta, már három éve saját maga végzi ezt a feladatot, amit kifejezetten egyszerűnek tart.

– A gyermekem készíti el az adóbevallásomat, elektronikusan. Ehhez hasonló dolgot tanult az iskolában, ezért könnyedén meg tudja nekem csinálni – fogalmazott Bodnár Antalné.

Szabó Erik mindössze egyszer adózott eddig, egy nyári munka után, amit könyvelőre bízott. Elmondása szerint azóta egyedül is meg tudná oldani, mivel pénzügyet hallgat az egyetemen.

Hosszú Eszter inkább szakemberre bízza a bevallás elkészítését, mert úgy véli, így kisebb a hibázási lehetőség, ezért nem éri meg foglalkozni vele.

– Az interneten töltöm ki az adóbevallásom, mivel nagyon egyszerű, ha pedig valamit nem jó helyre írok, jelzi a gép. Korábban egyéni vállalkozó voltam, és könyvelő intézte az ilyen feladatokat, de ma már egyedül is boldogulok vele – nyilatkozott lapunknak Laczkó Kornél.

HBN–SZM|Fotók: Matey István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában