Helyi közélet

2014.01.14. 09:06

Küldjön hírt! - Nem hiányolják a szigetet

Debrecen - A 2014.01.13. "Visszahozzák, csak türelem!" című cikkhez szeretnék hozzászólni. Szerintem a házban lakók többsége örül annak, hogy eltűnt az előttük lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget.

Debrecen - A 2014.01.13. "Visszahozzák, csak türelem!" című cikkhez szeretnék hozzászólni. Szerintem a házban lakók többsége örül annak, hogy eltűnt az előttük lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget.

Hisz sokszor szeméthalom gyűlik körülötte. A bele nem fért pille palackok, és sokszor mosószeres flakonok sokasága lepi el a környéket, és már a kisebb szél fújdogálja a területen. Sokszor egyéb oda nem illő hulladék is landol. Most az emberek a közeli szemeteskukákba, és mellé helyezik el a szelektív hulladékot, semmi hajlandóság, nincs bennük, hogy egy közeli lerakodóhelyig elsétáljanak.

Például a volt Héliker /jelenlegi COOP/ bolt mögött is van egy szelektív hulladékgyűjtő sziget. Az AKSD szelektív hulladékgyűjtő sokszor napi kétszer fordult, annyi hulladék gyűlt össze, ami tény, hogy rontja a környezetünk összképét.

Az Újkertbe betérve a szemünk előtt egy szelektív hulladékgyűjtő sziget tornyosul, mely egyéb szeméttel díszítve ékeskedik. Ha lehet az illetékeseknek meg kéne vizsgálni, hol lehetne esztétikusabb egy ilyen sziget, mint pl. a bolt mögött. Illetve talán több szigetet létrehozni, és a szemét e szigetek között jobban eloszlik, így talán amelyik szelektív nem fért az egyikbe, az egy másik helyen talán beleférne, és nem csak egy sziget lenne leterhelve ennyire.

Az embereknek fel kéne fogni, ha összenyomják a flakonokat, akkor kevesebb helyen is több elférne, ha a LCD televíziók dobozait szétszednék, hogy beférjen a papírgyűjtő ládába, nem csak úgy ledobálva mellé. A nem szelektív hulladékot, ne a szelektív gyűjtőhelyre vigyék. Volt már a Jerikó u. 6. szám előtt használt ruhák-rongyok, fürdőszobai sitt, és egyéb háztartási hulladék is landolt, de szerintem más leterhelt lerakóhelyeknél is ez a probléma. Meg lehetne vizsgálni hogy esetleg lépcsőházanként való gyűjtés hogyan oldható meg. Budapesten ezt a problémát már megoldották, a lépcsőházankénti gyűjtéssel.

Városunkban is van már próbálkozás a lépcsőházak szelektív gyűjtésére. A házak előterében megjelentek a papírgyűjtő konténerek, ha ezt kiterjesztenék a többi szeletív gyűjtésére, városunkban eltűnnének a sárga, kék és zöld szemetes szigetek. Ezzel is városunk, környezetünk, egy szebb természetesebb élőhely lenne. Személy szerint én nem szívesen látnám újra régi helyén a szelektív szigetet. De egy fecske nem csinál nyarat. :)


Debrecen – Átmeneti időre, csatornázási munkálatok miatt szállították el az AKSD Kft. munkatársai a Jerikó utca 6. szám előtti „szelektív szigetet”, ugyanis az ürítő kocsi nem tudta megközelíteni azt – mondta el érdeklődésünkre a szolgáltató HR és PR munkatársa.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában