Helyi közélet

2014.01.08. 13:22

Régi és új helyen is lesznek megyei fejlesztési ügynökségek

Debrecen - Ebben a hónapban szerződésben rögzítik a megyei fejlesztési ügynökségek megalakulását.

Debrecen - Ebben a hónapban szerződésben rögzítik a megyei fejlesztési ügynökségek megalakulását.Heteken belül megkezdik a tavaly megszűnt Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) regionális szervezete üzletrészeinek az elosztását a három érdekelt megye között - tudtuk meg Bodó Sándortól, a megyei közgyűlés elnökétől. Az észak-alföldi ügynökség ugyanis januártól a hajdú-bihari, a szabolcs-szatmár-beregi és a jász-nagykun-szolnoki önkormányzat tulajdonába kerül, de mindenhol önálló gazdasági egységként. Még 2-3 hónap és felállnak az önálló megyei irodák, melyek közül várhatóan a debreceni lesz a legnagyobb létszámú, hiszen a helyi feladatok mellett vannak olyan területek, melyeket három megyésen, de egy helyen lehet végezni. A nyíregyházi feladatarányosan valószínűleg több embert foglalkoztat majd, mint a szolnoki.

A volt regionális ügynökség 110 dolgozójának nem kell félnie létszámleépítéstől, mert Bodó Sándor szerint mindenkire szükség lesz, és az uniós pályázati ciklus elején amúgy is „kapósak” a területfejlesztési szakemberek. Ami a jelenlegi irodaépületet illeti, a debreceni ügynökség továbbra is béreli a várostól, hiszen a pályázatok utókövetésére szükség van, de a bérelt irodák számát fokozatosan csökkenteni szeretnék majd.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában