Helyi közélet

2014.01.06. 08:51

Fejszével ütötte az ajtót a volt élettárs - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján.

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján.

Az egyenruhások 28 főt állítottak elő, közülük 1 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

Az ártándi határátkelőhelyen 2014. január 5-én 9 óra 50 perc körüli időben egy moldáv állampolgár jelentkezett kilépésre. A 38 éves külföldi nő igazoltatásakor megállapítást nyert, hogy tiltott határátlépés szabálysértést követett el, mivel jogszerű tartózkodásra jogosító érvényes okmánnyal nem rendelkezett. A rendőrök a nőt előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatták, majd a további eljárás lefolytatása céljából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-alföldi Igazgatóságára vitték.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét 2014. január 5-én 11 óra 32 perckor telefonon értesítette egy nő arról, hogy volt élettársa megjelent a biharnagybajomi házuknál és mivel nem engedték be, egy fejszével ütni kezdte a bejárati ajtót. A járőrök a garázdát a helyszínen elfogták és előállították a kapitányságra, ahol a nyomozók a 42 éves A. Zsoltot gyanúsítottként kihallgatták.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság a helyi lakos ellen – szabadlábon hagyása mellett – garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A Debreceni Rendőrkapitányság tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást egy 38 és egy 40 éves nő ellen. A debreceni lakosokat a járőrök 2014. január 5-én 12 óra 10 perc körüli időben a debreceni Ady Endre úton tetten érték, miközben tiltott helyen, szexuális szolgáltatást kínáltak az arra közlekedőknek. A rendőrök a szabálysértőket elfogták, a kapitányságra előállították és meghallgatásukat követően őrizetbe vették őket a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

Egy debreceni nagyáruház biztonsági őre 2014. január 5-én 16 óra körüli időben telefonon hívta a rendőrséget, mivel az üzletben tetten ért egy férfit, aki több csomag édességet felbontott, melyeket a boltban elfogyasztott, majd fizetés nélkül távozott a pénztártól. A helyszínen a járőrök elfogták a helyi lakost, akit a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak és meghallgatását követően őrizetbe vettek. A 32 éves férfi tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt 72 órán belül bíróság elé áll.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában