Helyi közélet

2014.01.28. 14:52

Emlékezés, még szomorúbban

Hajdúnánás - Hajdúnánás városa is megemlékezést tartott a holokauszt emléknapján.

Hajdúnánás - Hajdúnánás városa is megemlékezést tartott a holokauszt emléknapján.

1944-ben 1067 zsidó honfitársunkat hurcoltak el a hajdúvárosból. Rájuk is emlékezve január 27-én félárbocra engedték a főtéren lévő Országzászlót. Este a Mártírok utcán lévő emléktáblánál gyülekeztek a megemlékezés résztvevői. A városi önkormányzat nevében Szabóné Mart Éva önkormányzati képviselő, a művelődési bizottság elnöke mondott emlékező szavakat, majd Erdei Ferenc gimnáziumi tanuló vers- és prózamondással emelte a megemlékezés színvonalát. Ezt követően három mécsest gyújtottak az emléktáblánál: az önkormányzat, a városi oktatási intézmények és a lakosság nevében.

Rongálás történt

Az egybegyűltek megrendülve vették észre, hogy a Mártírok utcán, az áruház épületének falán elhelyezett emléktáblát valaki megrongálta, összefirkálta. Az esettel kapcsolatban Szólláth Tibor, Hajdúnánás város polgármestere közleményt adott ki.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, az elkövető mihamarabbi felelősségre vonása érdekében pedig 100 ezer forint összegű nyomravezetői díjat ajánl fel, ezzel is segítve a rendőrség munkáját. Kérünk mindenkit, aki az eset körülményeivel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon, a Bocskai u. 26-28. szám alatt.

A Hajdúnánás Városi Önkormányzat vezetése a fent említett provokációt visszautasítja, attól teljes mértékben elhatárolódik. Egyúttal minden hajdúnánási lakost és szervezetet arra kérünk, hogy egységesen ítélje el a fent említett cselekedetet. Természetesen az emléktábla állapotának helyreállításáról a lehető legrövidebb időn belül gondoskodunk”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában