Helyi közélet

2014.01.27. 17:46

Búcsút vettek a rendőrkapitánytól

Berettyóújfalu - Mór Baranyai Gábor több évtizeden át dolgozott a körzetébe tartozó települések biztonságáért.

Berettyóújfalu - Mór Baranyai Gábor több évtizeden át dolgozott a körzetébe tartozó települések biztonságáért.

A Berettyóújfalui Járási Hivatal Fráter László termében vettek végső búcsút Mór Baranyai Gábor ezredestől, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság nyugalmazott kapitányságvezetőjétől, aki 68 éves korában, karácsonykor hunyt el.

A ravatalnál családtagok, jó barátok, ismerősök, egykori harcostársak egy-egy szál virággal rótták le kegyeletüket, majd polgári szertartás szerinti búcsúztatás következett.

A Békésből érkezetett Rácz Attila felelevenítette az elhunyt két megyére kiterjedő életútját, majd az egykori megyei főkapitány, dr. Sutka Sándor dandártábornok emlékezett a mindig fegyelmezett, parancskövető, pedáns, ápolt kapitányra, akinek optimizmusa, teherbírása példamutató volt valamennyiük számára. Az egykori munkatárs, a kapitányi poszton Mór Baranyai Gábort követő dr. Lingvay Csaba rendőrségi főtanácsos, megyei főkapitány-helyettes méltatta az elhunyt nyolcéves kapitányságvezetői tevékenységét.

Elhangzott: 27 év hivatásos szolgálat után került 1994. április 1-én a 31 települést magában foglaló kapitányság élére Mór Baranyai Gábor, aki következetesen szigorú, felkészült, fogékony kapitánynak bizonyult, s akinek elöljárói, beosztottjai előtt kiteljesedett összetett személyisége. Felelősségteljes rendőr, a sportért rajongó, a művészeteket szerető ember volt egy személyben. Rendkívül jó kapcsolatot ápolt a várossal, a civil lakossággal, nyugdíjba vonulásakor megkapta a Berettyóújfalu Városáért kitüntető címet.

HBN-NyG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában