Helyi közélet

2013.12.19. 11:49

Tollhegyező: Kapcsolat

<em>Valahányszor megcsörren a telefonom – akár a vezetékes, akár a mobil – fel szoktam venni, még ha ismeretlen is a hívó, pontosabban nem írja ki a számát a készülék</em>. <strong>Kenyeres Ilona írása</strong>.

Valahányszor megcsörren a telefonom – akár a vezetékes, akár a mobil – fel szoktam venni, még ha ismeretlen is a hívó, pontosabban nem írja ki a számát a készülék. Kenyeres Ilona írása.

A napokban egy budapesti számról keresett a mobilomon egy hölgy, bemutatkozott, majd közölte, hogy a hívást rögzítik (azaz nem ajánlott csúnyákat mondani, gondoltam én). Elöljáróban biztosított arról, hogy nagyon méltányolják és köszönik, hogy ilyen régóta hűséges ügyfélként tartom velük a kapcsolatot, majd kért, hallgassam meg…és itt megszakadt a vonal. Mivel én udvarias vagyok, úgy döntöttem, hogy a telefonszám ismeretében visszahívom a hölgyet, ne higgye azt, hogy esetleg én csaptam le a telefont. Ám a mobilról sajnos köztudottan sokba kerül a vezetékes hívás – no meg egyébként is Hoppá díjcsomaggal rendelkezem – ezért a matávos készüléken billentyűztem be a számot – egyszer, kétszer, sokszor az elmúlt napokban.

A vonal túloldalán mindannyiszor egy kellemes férfihang mantrázta a következő szöveget:

„Tisztelt ügyfelünk, ön az …….Magyarország hajdú-bihari ügynökségét hívta. Kollégánk hamarosan ismét felveszi önnel a kapcsolatot, addig is köszönjük hívását, viszonthallásra.”

Én pedig ott ülök azóta is a készülék mellett, és várom a kolléga visszahívását. Közben azon gondolkodom, hogy miként is működik ez a dolog? Engem bármikor elérhetnek különféle ajánlatokkal, ám ha én szeretnék valamit kérdezni, azt nem tehetem meg? És amikor nekem hatalmas kiadásaim voltak az esőzések miatt megsüllyedt járda és házfal helyreállítása miatt, sajnálkozva közölték, hogy egy fillérrel sem szállnak be a költségeimbe - annak ellenére, hogy több évtizede hűséges ügyfelük vagyok… Ugyan miért nem?

Én kinek tehetek fel bármilyen kérdést, ha még akkor sem érem el őket, ha csupán szeretném meghallgatni, mit akarnak számomra ismét ajánlani?

- Kenyeres Ilona -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában