Helyi közélet

2013.12.11. 17:47

Nézőpont: Ki kit tanít?

<em>Ha egy társadalmi léptékű probléma megoldását keressük, mindig felmerül, hogy a gyerekeinknél, a jövő most még gyanútlanul mosolygó zálogainál kezdjük a változtatást</em>. <strong>Horváth Borbála jegyzete</strong>.

Ha egy társadalmi léptékű probléma megoldását keressük, mindig felmerül, hogy a gyerekeinknél, a jövő most még gyanútlanul mosolygó zálogainál kezdjük a változtatást. Horváth Borbála jegyzete.

 Tanítsuk meg őket tudatosabban élni, mutassuk meg nekik, hogyan kezeljék a pénzt, hogy legyenek elfogadóbbak a tőlük bármiben különbözőkkel és kezeljék jobban a krízishelyzeteket, amivel életük során szembesülhetnek. Ez így helyes, de mindezek megtanításához egyelőre csak a jó szándékunk van, bölcsességünk nemigen. A bölcs ember ugyanis leül, folyton figyel és nem szégyell tanulni.

Egy csapat óvodástól kérdeztem meg ma, mit tesznek, ha szomorúnak látnak valakit. A választ pontosan tudták. Egyikük megsimogatja, megöleli az anyukáját, ha látja, felhős a tekintete. Másikuk szerint a legtöbbször azért konyul le a gyerekszáj, mert valaki megbántja „gazdáját”. Egyszerre kiáltották, hogy mit kell ilyenkor tenni: bocsánatot kérni. Hát nem egyszerű? Gyakorta mégis képtelenek vagyunk megtenni ezt a nagylelkű gesztust.

A négyévesek határozottan állították, hogy mosolygós felnőttek lesznek, ezek szerint semmire sem kell megtanítanunk őket, elég segítenünk, hogy megőrizzék az álmukat.


Debrecen - Tudatosan tehetünk a nemzeti szomorúság ellen.


Debrecen - Hazánkat mélyszegénységben élő országok is „kacagva” leelőzték.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában