Helyi közélet

2013.12.03. 08:12

Nézőpont: Jó lenne hinni!

<em>Kisebb csodát élt meg egy pillanatra vasárnap kora este a főtérre kilátogató sokaság, amikor az első adventi gyertya meggyújtásával egyidőben fénybe borultak a környező fák és oszlopok</em>. <strong>Égerházi Péter jegyzete</strong>.

Kisebb csodát élt meg egy pillanatra vasárnap kora este a főtérre kilátogató sokaság, amikor az első adventi gyertya meggyújtásával egyidőben fénybe borultak a környező fák és oszlopok. Égerházi Péter jegyzete.

Őszinte rácsodálkozás és áhítat tükröződött kicsik és nagyok arcán egyaránt, amint körbe-körbe forogva újabb és újabb fényfüzéreket, világító karácsonyi szimbólumokat fedeztek fel. Rövid időre az a bizonyos angyal szállt át a tér felett.

Sajnos a pillanat varázsa hamar elmúlt. Ott abban a hangulatban hiába hittük, hogy valami megváltozhat, mert ránk tört az eddig egész évre elfeledett szeretet, nem sokáig tartott. Mert állhatunk szigetként kezünkben meggyújtott gyertyával, hihetjük, hogy ez elég a gonosz elűzésére, de vérünkre szomjazó, kínjainkkal mit sem törődő, a szeretetre fittyet hányó zord világ vesz körül bennünket. Mert advent üzenete éppen azokhoz nem jut el, akik bennünket veszélyeztetnek. Akik pár forintért leütnek, néhány ócska holmiért betörnek és lelkiismeretfurdalás nélkül belénk mártják a kést. Gyújthatsz te gyertyát a gyilkos ellen, kioltja, mint az életed, és meg sem bánja vagy, ha mégis, mit segít az már?

Jó lenne hinni, hogy a sötét gondolatokat a gyertyagyújtást mindössze két órával követő, akkor még bizonytalan kimenetelű gyilkossági hír szülte, de a hírek azóta sem lettek szebbek. Annyi gonoszságról szólnak, hogy nehéz bizakodón várni, a gyertyák lángja majd felmelegíti ezt az egyre ridegebb világot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában