Helyi közélet

2013.12.10. 15:11

Mentor segít az adósoknak

Bihar - A projekt keretében 180 családot vonnak be az adósságkezelési programba.

Bihar - A projekt keretében 180 családot vonnak be az adósságkezelési programba.

A Bihar Fejlődéséért Egyesület 21.2 millió forint támogatást nyert a Svájci Civil Alaptól programjára, amely húsz mentor segítségével adósságkezelési tanácsadást valósít meg húsz bihari településen. A júliusban kezdődött program félidejéhez közeledik, december végéig 75 családnak tett segítséget könyvelhetnek el - mondta Gyula Ferencné egyesületi elnök sajtótájékoztatón kedden.

Az egyesület húsz bihari település szociális szolgáltató intézményeivel áll kapcsolatban, az adósságkezelési tanácsadás Komádi, Zsáka, Magyarhomorog, Körösszakál, Furta, Bakonszeg, Újiráz, Csökmő, Vekerd, Dobai-puszta, Nagyzomlin, Körmösd-puszta, Bedő, Biharkeresztes, Bojt, Nagykereki, Mezőpeterd, Told, Ártánd, Berekböszörmény területén érhető el. Olyan családoknak ajánlották fel, akiknek sok egyéb között életvezetési tanácsadásra van szükségük.

- A program indulása előtt kérdőíves felmérés bizonyította, az embereknek szükségük van segítségre problémáik megoldására - hangsúlyozta az egyesület elnöke, majd kiemelte: számtalan problémával küzdenek a kiválasztott családok. Vannak, akik közüzemi számlák elmaradásával bajlódnak, mégis, több mobiltelefon-előfizetéssel rendelkeznek. Mások ésszerűtlenül vásárolnak, ezért a mentorok az áruházba is elkísérték őket, szigorú bevásárlólistával felszerelkezve. A tanácsadó szolgálat segítheti a hátrányos helyzetű családokat az alkalmi munkalehetőségek feltárásában. A családsegítő hálózatra épülő adósságkezelő mentorhálózat működtetése egyedülálló az országban, sehol máshol nem működik ilyen típusú összehangolt tanácsadás. Az egyesület továbbá szorgalmazza, hogy az önkormányzatok adósságkezelő helyi rendeleteket alkossanak - tudtuk meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában