Helyi közélet

2013.12.18. 15:42

Megoldódni látszik a Déri „kincseinek” helye

Debrecen - Évek óta raktározási problémákkal küzd(ött) az intézmény.

Debrecen - Évek óta raktározási problémákkal küzd(ött) az intézmény.

Már a mindennapi működtetést is nehezítették a Déri Múzeum raktározási gondjai – minderről az intézmény vezetői tájékoztatták a fenntartót, (január elseje óta) a debreceni önkormányzatot. Mint írták például a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum épületében található – eredetileg – munkaszoba és közösségi tér funkciókat betöltő helyiségek is raktározási feladatot látnak el.

Nem most kezdődött

Hiába igyekezett enyhíteni a gondokon a közgyűlés már júniusban is azzal, hogy a Burgundia utca 1. szám alatti épület egy részét ingyenes hasznosításba adta a Déri Múzeumnak, az sajnos nem volt elegendő valamennyi meglévő raktár felszabadítására, így továbbra is helyhiánnyal küzdött az intézmény.

Újabb helyük „szűnt meg”

Ezt a helyzetet úgy tűnt a Déri a nyár második felére megnyugtatóan tudta rendezni, amikor sikerült egy számukra megfelelő ingatlant találni. Augusztus 1-től határozatlan időre hasznosítási szerződést is kötöttek a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal egy közel 300 négyzetméter nagyságú területre. Örömük azonban nem tarthatott sokáig. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a közelmúltban ugyanis arról tájékoztatta a Déri Múzeumot, hogy az általuk haszonsított helyiséget járműveik elhelyezésére kívánják használni és kérték, szíveskedjenek az ott elhelyezett tárgyaikat elszállítani.

Iskolát, óvodát kapnak

Ekkor az önkormányzat újra kutakodni kezdett, s két helyet javasolt a Déri Múzeumnak. Az intézmény szakemberei végül az Eötvös u. 46-50. szám alatt lévő ingatlan Eötvös utca felőli részét találták megfelelőnek. Ez az az egykori általános iskola és óvoda, melynek Kút utcai részét a Waldorf iskola használja 2011 óta.

Az Eötvös utca felőli volt óvoda épülete 343,5 négyzetméter hasznos alapterületű. A másik épületrészben üresen álló helyiségek ngysága – egy 93,76 négyzetméter alapterületű jelenleg bérlő által lakott bérlakás kivételével – pedig 423,55 négyzetméter – részletezi a közgyűlési előterjesztés, melyről ma dönthetnek a képviselők.

- HBN -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában