Helyi közélet

2013.12.11. 18:14

Hűtlen kezelést gyanítanak

Püspökladány - Három helyen tettek feljelentést, de egyelőre egy reagált.

Püspökladány - Három helyen tettek feljelentést, de egyelőre egy reagált.

Feljelentést tett az MSZP Demokrácia Központja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságán egy püspökladányi önkormányzati egészségügyi intézmény gazdálkodása kapcsán felvetődő hűtlen kezelés és közokirat-hamisítás miatt ismeretlen tettes ellen – olvasható a szocialista párt honlapján a dr. Legény Zsolt aláírásával ellátott közlemény.

A központ elnöke elmondta: elírás történt, a település az Észak–alföldi régióhoz tartozik, a feljelentést is ehhez az irodához címezték.

Veszteséges volt

A közlemény szerint Püspökladány önkormányzata 2007-ben Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.-t (továbbiakban: EÜNP) hozott létre, majd 2008-ban – a helyi SZTK épületének 52 millió forintos friss felújítása ellenére – új egészségcentrum terveivel állt elő a városvezetés. Az EÜNP Kft.-t ekkor már egy 49 százalékos kisebbségi tulajdonos üzemeltette. Később a felújított SZTK épületében nonstop patikát hoztak létre, a kormányváltás után bevezetett patikaalapítási moratórium ellenére.

A veszteséges gyógyszertárban később csökkentették az ügyeleti időszakot, és a nonprofit kft. vezetője szigorította a járóbeteg- ellátó szakorvosok szerződéseit, emiatt kár érte az önkormányzatot – írja a Demokrácia Központ, amely november 19-én adta postára feljelentését a NAV-nál, a megyei ügyészségen és a megyei rendőr-főkapitányságon. December 5-ig csak az utóbbitól jött visszajelzés: az ügyet áthelyezték a Püspökladányi Rendőr–főkapitányságra.

A NAV észak-alföldi központjának sajtóreferense kérdésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy bűnügyi igazgatóságukon nem folyik nyomozás ez ügyben. Hasonlóképp az elmúlt héten megkeresett püspökladányi polgármesterhez: Dombi Imréné lapunknak azt nyilatkozta, az önkormányzatukhoz a jelzett ügyben semmilyen hatósági megkeresés nem érkezett. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy 2012-ben két szocialista politikus tett feljelentést hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt ugyanebben az ügyben, akkor az eljárást megszüntették bűncselekmény hiánya miatt.

HBN–HABE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában