Helyi közélet

2013.12.05. 07:46

Határidőn túli kasszák

Hajdú-Bihar - Március 31-ig szállítja le a Samsung pénztárgépek forgalmazója a készülékeket.

Hajdú-Bihar - Március 31-ig szállítja le a Samsung pénztárgépek forgalmazója a készülékeket.

Levélben értesítette a Samsung pénztárgépeket megrendelő kereskedőket a típus forgalmazója, hogy nem tudják a vállalt december 31-i határidőig leszállítani a készülékeket. Az egyoldalú szerződésmódosításról tájékoztató dokumentumban március 31-ig vállalták a megrendelések teljesítését – derül ki a lapunk birtokába került iratból. Ez azért érdekes, mert a hatályos jogszabályok szerint december 31-ig minden gépet online kellene összekötni az adóhivatallal. Az importáló nem indokolja a levélben a határidő kitolását. Ennek oka alighanem az lehet, hogy feltételezik, az érintettek tisztában vannak a magyarázatokkal.

Az általunk megkérdezett kereskedők a dél-koreai gyártó készülékeit rendelték meg, a helyzet leírására pedig a káoszos jelzőt használták. Szerintük legújabb fejlemények alapján kizárt, hogy január 1-jétől élesben működjön a rendszer.

Azt, hogy a köztes időpontban nagy volt a feszültség a gyártó, a forgalmazó és a kereskedők között, igazolják azok a belső levélváltások, amelyekhez szintén hozzájutottunk.

További részletek a Napló csütörtöki számában.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában