Helyi közélet

2013.11.22. 10:23

Bepakolt a bőröndbe – bíróság elé áll

Debrecen - Bíróság előtt felelhet tettéért az a férfi, aki egy debreceni családi házból próbált meg lopni.

Debrecen - Bíróság előtt felelhet tettéért az a férfi, aki egy debreceni családi házból próbált meg lopni.

A rendőrséget hívta telefonon 2013. augusztus 9-én 10 óra 43 perckor egy debreceni férfi, mert a Hatvan utcai családi házuk kerítésén átmászott egy ismeretlen tettes, aki az egyik nyitva hagyott bejárati ajtón keresztül a házba bejutott és értékek után kutatott, mialatt ő és felesége szobájukban aludtak.

A tolvaj az ingatlanban több bőröndöt is talált, amelyekbe bepakolta az értéktárgyakat, majd kivitte a táskákat a kerítéshez, ahol azonban valaki megzavarhatta, mert nem vitte magával zsákmányát.

A nyomozók a bejelentést követően megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, amely eredményre vezetett.

A rendőrök 2013. november 4-én elfogták és a kapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható R. Csabát, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak, mely során a diósdi lakos beismerő vallomást tett.

A 26 éves férfival szemben a lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte és a keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában