Helyi közélet

2013.10.02. 17:29

Zárul a parlagfűszezon

Debrecen - Komolyabban vették idén az ingatlantulajdonosok a parlagfű irtását, mint tavaly.

Debrecen - Komolyabban vették idén az ingatlantulajdonosok a parlagfű irtását, mint tavaly.

A hét második felére hajnali fagyokat ígér a meteorológiai előrejelzés. Ez jó hír a parlagfű allergiában szenvedőknek, ugyanis az első mínuszok megérkeztével befejeződik a parlagfű pollenszórási szezonja.

Gyomos telkek

Ennek kapcsán a polgármesteri hivataltól azt kértük, adjanak tájékoztatást arról, hogy mennyire tartották be a helyiek idén a parlagfű kaszálására, irtására vonatkozó jogszabályokat?

Mint megtudtuk, eddig 254 növényvédelmi bejelentés érkezett az Igazgatási Osztályhoz, melyekből 179 a Debreceni Közterület-felügyelettől, a többi magánszemélyektől futott be. Azokat a bejelentéseket (34-et), amelyek zártkerti-, vagy külterületi ingatlanokra vonatkoztak, a polgármesteri hivatal átirányította a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósághoz, illetve a Földhivatalhoz.

Szintén átküldték a Növény- és Talajvédelmi Igazgatósághoz azt a 28 bejelentést, amelyek olyan ingatlanokat érintettek, ahol a helyszíni szemle során az ellenőrök parlagfüvet nem, de egyéb allergén gyomnövényeket találtak.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában