Helyi közélet

2013.10.21. 09:28

Jó, de lehet még jobb is

Hajdúszoboszló - Sikeres volt a Hunor és a Huszár háromnapos gyakorlata.

Hajdúszoboszló - Sikeres volt a Hunor és a Huszár háromnapos gyakorlata.

A Hunor hivatásos nemzeti mentőszervezet új tagjainak ünnepélyes eskütételével ért véget a Hunor és a Huszár mentőszervezetek idei éves gyakorlata Hajdúszoboszlón, a katasztrófavédelem kiképzőbázisán.

Elismeréssel szóltak

A gyakorlatot megfelelőnek minősítette a csapatok svéd mentora, néhány speciális területen még képzést és gyakorlást javasol a magyaroknak. A hazai katasztrófavédelmi szervezetek a javasolt képzések mellett új riasztási és irányítási rendszert is meghonosítanak a megnövekedett létszámú hivatásos nemzeti mentőszervezetnél. A harminchat órás gyakorlatról Góra Zoltán tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes vezetője azt mondta: a jó felkészítésnek köszönhető, hogy most egy sikeres próbán lehetnek túl.

A mostani gyakorlatot megfigyelő és a magyar mentőalakulatok szerveződését a kezdetektől segítő svéd mentor, Per-Anders Berthlin arról beszélt: a két mentőszervezet megalakítása, fenntartása óriási beruházás volt minden szempontból – pénzben, időben, emberi erőforrás tekintetében egyaránt. Éppen ezért fontos, hogy már részt vettek éles bevetésen a magyar szervezetek.

HBN


Hajdúszoboszló - Éjszakai riasztással kezdődött a HUNOR hivatásos és a HUSZÁR önkéntes katasztrófavédelmi mentőszervezet újonc állományának gyakorlata.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában