Helyi közélet

2013.10.02. 16:25

Nem adom el a lelkem!

Debrecen - A Demokratikus Koalíció debreceni szervezetének meghívására érkezett a városba a politikus.

Debrecen - A Demokratikus Koalíció debreceni szervezetének meghívására érkezett a városba a politikus.

Szerdán Debrecenben folytatódott a Gyere velem! - elnevezésű országos turné, vagyis Gyurcsány Ferenc DK-elnök városbejáró programja. Nem sokkal dél után a debreceni Nagypiacra látogatott az elnök, majd a stadionépítést szemlélte, valamint a Plázánál a 2-es villamos nyomvonalán tájékozódott a sajtó és az érdeklődők jelenlétében.

- Igazi megalománia, a kis ember nagy jelenete zajlik most Debrecenben, mintha semmi más nem lenne fontos, mint a stadionépítés - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Meglátása szerint a debreceni nagyberuházások köré korrupciós szálak is fonódhattak. Az épülő stadion mellett Gyurcsány megjegyezte, hogy 20 ezer főt fogad majd be a létesítmény, holott ennyi ember meg sem fordul egy sporteseményen. Az épülő kettes villamos - nyomvonalon kifejtette, hogy nem volna az túl bonyolult beruházás, de túl sokan akartak túl sokat "kivenni belőle", ezért nem látni a befejezés végét.

- A polgármester úrnak szüksége lesz a mentelmi jogára, de úgy tűnik, parlamenti képviselőként folytatja a következő ciklusban, ezért a helyieknek lehetőségük lesz olyan polgármestert választani, aki tisztességesen és szakszerűen folytatja a munkát - mondta az elnök. (Kósa Lajos, Debrecen polgármestere így kommentálta mindezt: "Gyurcsány Ferenc szemléletes példája a hatalma elvesztésébe már-már belebolonduló ember szétesésének. Szánalomra méltó.")

Hitelesnek lenni

Közel háromszázan fogadták, főként nyugdíjasokból álló közönség várta Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét a nap végén az Aranybika üvegtermében tartott lakossági fórumon. Kampánybeszédében úgy érvelt az elnök, hogy nem ígér több nyugdíjat, sem a rezsi csökkentését, viszont erőt és alternatívát az Orbán-Kósa világgal szemben igen, és nyugodt álmot annak, aki nem akarja eladni a lelkét. Az emberek felhatalmazását azért kéri, mert úgy véli hiánycikk a DK által képviselt egyenes beszéd - mondta.

Kifejtette továbbá, hogy a hitelességét abban látja, hogy nem a képviseletért kapott pénzre hajt, hanem olyan fontos dolgokat kell tudatosítania, mint például a családok esélyegyenlősége. A többször is tapssal kísért beszéd végén az elnök egyebek közt az oktatásról és a családokról beszélgetett a jelenlévőkkel.

HBN-BB
Debrecen - Szerdán Debrecenben folytatódott a Gyere velem! - elnevezésű országos turné, vagyis Gyurcsány Ferenc DK-elnök városbejáró programja.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában