Helyi közélet

2013.10.25. 15:47

Fő- és mellékutak újulnak meg a megyében

Hajdú-Bihar - Összesen 21 kilométernyi útszakasz kap új burkolatot.

Hajdú-Bihar - Összesen 21 kilométernyi útszakasz kap új burkolatot.

Összesen 1,7 milliárd forint jut a megyében az utak korszerűsítésére még az idén – jelentette be Tasó László útügyi miniszteri biztos pénteki sajtótájékoztatóján.

Az eseményen részt vett dr. Pósán László országgyűlési képviselő is, aki közölte: a fejlesztések első ütemében megújul a 4-es számú főút Irinyi és Apafi utca közötti két kilométeres szakasza, valamint a 48-as főút a Hétvezér utcától a városhatárig. A beruházások befejezését a jövő év elejére ígérik. Még idén renoválják azonban Hajdúnánáson a Magyar utca három kilométeres részét, illetve a Nyíradonyban a Kossuth és az Acsádi utat 3,5 kilométer hosszan.

A második ütemben a Sárrétudvari és Püspökladány közötti utat 4,5 kilométeren, Berettyóújfalu és Mezősas közötti utat pedig 3,2 kilométeren újítják fel. Új burkolatot kap továbbá a 4811-es út két kilométeres szakasza Derecskén, valamint a 48-as számú főút Vámospércs előtti része is.

Ezen utakra a kivitelezői árajánlatot október 24-ig lehetett benyújtani, így a munkálatok legkorábban november első hetében kezdődhetnek meg. A Sárrétudvariba vezető út kivételével valamennyit még idén átadhatják.

A programban országosan 33 milliárd forintot fordítanak az utak megújítására, a pénzt a megyékben lévő utak arányában osztották el. Tasó László azt mondta, azokat a polgármesterekkel egyeztetve jelölték ki a választókerületek képviselői.

HBN


Hajdú-Bihar - Tavasszal kezdődhet a 471-es számú főút teljes megyei szakaszának felújítása – jelentette ki Tasó László.


A rendőrség a Lavina nevű akcióval keményítene be a gyorshajtók ellen. Jelesül nem egy, hanem több traffipax állna az adott út mellett sorban, mivel a hatóság tapasztalata szerint a „kacsintós” kocsi után bátrabban lépnek a gázpedálra a sofőrök. Fabók Ágnes jegyzete.


Debrecen, 2013. október 25., péntek (MTI) - Az összesen 33 milliárd forintos országos program részeként a jövő héttől 2014 elejéig összesen 21 kilométernyi közút újul meg Hajdú-Bihar megyében, 1,7 milliárd forintból - ismertette Tasó László megyei útügyi biztos, Nyíradony fideszes polgármestere pénteken sajtótájékoztatón Debrecenben.


Debrecen - A Dózsa György út után a Thomas Mann és a Bólyai utca is új aszfaltot kap.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában