Helyi közélet

2013.10.15. 14:09

Együtt utazni jó!

Debrecen - A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. a 2013-2014-es tanévben harmadik alkalommal szervezi meg az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára az „Együtt utazni jó!” kampányát.

Debrecen - A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. a 2013-2014-es tanévben harmadik alkalommal szervezi meg az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára az „Együtt utazni jó!” kampányát.

Az 1. illetve a 3. osztályos diákok számára tanórákat, a 2. illetve a 4. osztályosoknak pedig telephely látogatásokat szervezünk. Az elmúlt két tanévben összesen 13 általános iskolában zajlott a program, melyből 12 és további 6 új intézmény idén is csatlakozott felhívásunkhoz.

Az idei tanévben a program 2013. október 15-én, az újonnan csatlakozó Epreskerti Általános Iskolában kezdődik, ahol a harmadikos diákok ismerkednek a közösségi közlekedés előnyeivel játékos, interaktív előadásokon, kiemeljük a közösségi közlekedés környezetvédelmi szerepét, és foglalkozunk közlekedésbiztonsági kérdésekkel és a járműveken való helyes, illedelmes viselkedéssel is.

Az év hátralévő három hónapjában egyébként a csatlakozó iskolák valamennyi harmadikos osztályában megtartjuk a tanórákat, a negyedikesek pedig az ITK telephelyére látogathatnak ki. Az első és másodikosok számára tavasszal folytatódik a program. A felsőbb évesekéhez hasonlóan, első osztályban tanórát tartunk a gyerekeknek, a másodikosok pedig a DKV Salétrom utcai telephelyével ismerkednek.

A 2013-2014-es tanév során így összesen több, mint 3500 gyerekhez, rajtuk keresztül ugyanennyi családhoz jutnak el a közösségi közlekedés előnyeit hangsúlyozó gondolatok.

Alapvető céljaink:

  • Információnyújtás a közösségi közlekedés rendszeréről, eszközeiről, azok használatáról
  • Figyelemfelhívás a közösségi közlekedés környezetkímélő szerepére
  • A közlekedésbiztonsági szabályok betartásának elősegítése
  • A közlekedési kultúra megalapozása, formálása
  • A program kidolgozása során azért arról sem feledkeztünk meg, hogy a hasznos információk átadása mellett élményekben gazdag, vidám perceket szerezzünk a tanulók számára. Reméljük, minden gyermek érdeklődéssel fogad bennünket és örömmel vesz részt ezeken az alkalmakon. 

    A KLIK Debreceni Tankerületének támogatásával egyébként a DKV Zrt. egy hosszútávra szóló, közös érdekeket szem előtt tartó kapcsolatot kíván kialakítani a debreceni alap- és középfokú oktatási intézmények vezetőivel, pedagógusaival és tanulóival.

    DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában