Helyi közélet

2013.10.22. 13:07

Darnai Balázs vezetheti a Tudományos Élményparkot

Debrecen - Már javában épül a botanikus kertben a jövő "szórakoztató központja", csütörtökön a vezetőjéről dönthetnek.

Debrecen - Már javában épül a botanikus kertben a jövő "szórakoztató központja", csütörtökön a vezetőjéről dönthetnek.

Öt évre, 2018-ig nevezné ki Darnai Balázst, a Tudományos Élménypark működtetésére alapítandó Agora Nonprofit Kft. vezetői posztjára Kósa Lajos polgármester – olvasható előterjesztésében, melyről október 24-én dönt a cívisváros képviselő testülete.

A Debreceni Egyetem és a város közös projektjéről szóló 2009-es megállapodás szerint a működtető intézmény közművelődési intézményként, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv jön létre. Ám ehhez az ESZA Nonprofit Közhasznú Kft. szerint nem kell ragaszkodni, ezért a szervezet közművelődési tevékenységet végző nonprofit gazdasági társaságként is működhet – derült ki az előterjesztésből.

E szerint a Tudományos Élményparkot működtető gazdasági társaságot egyszemélyes nonprofit korlátolt felelősségű társasági formában, 500 ezer forint törzstőkével javasolja megalapítani a polgármester. Azt az összeget valamint a társaság működésének megkezdéséhez szükséges 4 millió forintot is a város költségvetéséből kívánják biztosítani.

„Az ügyvezető személyére Darnai Balázst javaslom, aki a Debreceni Egyetem projektmenedzsereként dolgozik” – írta Kósa Lajos, aki a három felügyelőbizottsági tag személyére is kitért. A posztokra az önkormányzat részéről Komolay Szabolcs és Fodor Levente képviselőket, míg a Debreceni Egyetem részéről Pozsonyi Zoltánt javasolta. Mind a négyen díjazás nélkül dolgoznának – áll az előterjesztésben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában