Helyi közélet

2013.10.11. 15:31

Börtönt kérnek a szurkálóra

Debrecen - Az emberölési kísérlettel megvádolt férfi ittasan támadt az őt nyugtató sértettre.

Debrecen - Az emberölési kísérlettel megvádolt férfi ittasan támadt az őt nyugtató sértettre.Az előzetes letartóztatás fenntartása és börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádhatóság azzal a 24 éves férfival szemben, aki idén áprilisban életveszélyesen megsebesítette ismerősét – tájékoztatta lapunkat Jónáné dr. Pocsai Edit megyei főügyész. Pénteki közlése szerint a többszörösen büntetett hajdúsámsoni elkövető a délelőtti órákban többedmagával italozott egy sámsoni háznál. Az elfogyasztott nagyobb mennyiségű szesz hatására a vádlott egyre agresszívabbá vált és a társaság több tagjával összevitatkozott. A sértett próbálta csitítani, mire a férfi nemhogy lehiggadt volna, hanem dulakodni kezdett vele, majd egy konyhapultról felkapott 25 centis késsel hasba szúrta.

Az utcán rogyott össze

A sérült további támadásoktól tartva nekiesett a vádlottnak, a földre döntötte és alkarjával addig szorította támadója nyakát, míg az el nem ájult. A többiek mindezt tétlenül nézték végig.

A sebesült férfi ezt követően a kerítésen átmászva távozott a háztól, azonban súlyos hasi sérülése miatt nem jutott messzire: az utcán rosszul lett, összeesett, amit egy közelben lakó nő észrevett és kihívta a rendőrséget. Az italozó társaság egyik tagjának édesanyja közben a mentőket riasztotta. A megszúrt férfi élete – tette hozzá a főügyész – közvetlen veszélyben forgott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában