Helyi közélet

2013.09.12. 08:48

Kézzel-lábbal kell felmászni

Hajdú-Bihar - Nem lesznek alacsony padlós járatok a megyei mellékvonalakon.

Hajdú-Bihar - Nem lesznek alacsony padlós járatok a megyei mellékvonalakon.

Az utóbbi időben több olvasónk is azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy a kis településeken csak nehezen tudnak vonattal közlekedni. A peronok ugyanis alacsonyak, a szerelvények lépcsői pedig túl magasan vannak. Emiatt segítség nélkül egyáltalán nem, vagy csak komoly nehézségek árán tudnak vonatra szállni.

A problémával a MÁV kommunikációs osztályához fordultunk. Arra kerestük a választ, hogy várható-e a megye vasúti mellékvonalai (105, 106, 108, 109, 110 és 128) mentén fekvő állomások korszerűsítése. A vasúttársaság azt írta, a megállóhelyek hiányosságaival tisztában vannak. Mint írják, „elszigetelten”, néhány helyen – még ha nem is korszerű módon, de – már megemelték a peronokat.

Arról tájékoztatták lapunkat, hogy a 106-os (Debrecen- Nagykereki) vonal mentén élők közösségi közlekedésének fejlesztése civil kezdeményezésre valósult meg. A 110-es (Debrecen–Mátészalka) vasútvonal felújítása pedig a vasúttársaság hároméves gördülő tervében szerepel, amely a peronok felújítását is érinti.

Új, alacsony padlós járatokra viszont nem számíthatunk. Kérdésünkre elárulták, a megyei mellékvonalakon a modern szerelvények közlekedtetése a MÁV-nak sem rövid-, sem pedig középtávú terveiben nem szerepel.

HBN-SZZSL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában