Helyi közélet

2013.09.16. 13:31

"Elfelejtették" befizetni a kamarai hozzájárulást

Debrecen - A tartozók adatait valószínűleg a jövő hónapban átadják behajtásra az adóhivatalnak.

Debrecen - A tartozók adatait valószínűleg a jövő hónapban átadják behajtásra az adóhivatalnak.

Több ezer vállalkozás helyzetét igyekszik tisztázni a következő hetekben a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara miután a vállalkozói szféra számos szereplőjétől eddig nem érkezett meg az ötezer forintos éves hozzájárulás, néhányan pedig a regisztrációt is elmulasztották.

A szervezet gazdasági pénzügyi vezetője elmondta: a törvény szerint, a bejegyzett új cégek és egyéni vállalkozók öt munkanapon belül kötelesek a székhelyük szerinti területi gazdasági kamaránál nyilvántartásba vételüket kérni. A 37800 Hajdú-Bihar megyei vállalkozásból - jelen állás szerint - 30816 tett ennek eleget.

Fizetni mindenkinek kell

A regisztráció nem jelent egyben automatikus kamarai tagságot. A kamarai tagság továbbra is önkéntes, a gazdálkodó szervezet kérelmére jön létre. A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának jelenleg 571 önkéntes tagja van.

A regisztrált vállalkozásoknak ugyanakkor minden évben ötezer forint kamarai hozzájárulást kell leróni. Ennek befizetési határideje idén március vége volt.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában