Helyi közélet

2013.09.10. 10:01

Az új sokaknak luxus

Debrecen - A használtautók piacán a legtöbben a 7-11 éves személygépkocsik hirdetéseit böngészik.

Debrecen - A használtautók piacán a legtöbben a 7-11 éves személygépkocsik hirdetéseit böngészik.

Egyre kevesebb háztartás engedheti meg magának új autó beszerzését, ezért az érdeklődés az elmúlt évben egyre inkább a használtautó-piac felé fordult. A növekvő keresletet mutatja, hogy a Használtautó.hu oldalain a tavalyi év hasonló időszakához képest jelenleg 55 százalékkal több keresést regisztrálnak. A járművet keresők dolgát nem csupán a növekvő érdeklődés nehezíti, hanem a kínálat 8 százalékos visszaesése is. Nem meglepő tehát, hogy folytatódott a használtautó-import dinamikus bővülése.

Ragaszkodnak

A tavaly júniusi mélypont után erőteljesen megnőtt az érdeklődés a használtautó-piacon. A számokból az is kiderül, hogy a hazai tulajdonosok jobban ragaszkodnak meglévő autóikhoz. Folyamatosan csökken ugyanis a meghirdetett használt járművek mennyisége. Ez a fő oka annak, hogy az euró kedvezőtlen árfolyama ellenére csúcson van a használtautó-import: idén május végéig már közel 25 ezer használt személyautót helyeztek forgalomba, 22 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor. A legkeresettebb évjáratokat vizsgálva megállapítható, hogy az érdeklődők a korábbinál jobban figyelembe veszik a realitásokat, és a többség immár az idősebb autók között keresgél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában