Helyi közélet

2013.08.02. 17:40

Lángja is volt, nem csak füstje

Debrecen - A tűz oka egyelőre ismeretlen, de felmerült a szándékosság gyanúja.

Debrecen - A tűz oka egyelőre ismeretlen, de felmerült a szándékosság gyanúja.

A lakásába szorulva, tehetetlenül figyelte az eseményeket a Domokos Lajos utcai társasház legtöbb lakója, miután csütörtök éjjel tűz ütött ki a 32. szám alagsorában.

– Az érintett lépcsőházat olyan gyorsan elöntötte a füst, hogy csak azok juthattak ki az épületből, akik elsőként értesültek a pincetűzről. A felsőbb szinteken élők az átláthatatlan füstöt észlelték, amivel szemben biztonságosabb volt a zárt ajtó mögött maradni – idézte fel Kóródi Sándor, aki harmadik emeleti lakásából már nem tudott a szabadba menni. – A legrosszabb az volt, hogy nem tudtuk mi történik odalenn és milyen mértékű a tűz - mondta a közös képviselő. Harmincöt embernek kellett elhagynia az otthonát egy-két órára.

Levél a "tulajdonostól"

A tűzoltóságra negyed tízkor érkezett riasztás, a helyszínre nyolc kocsival és huszonöt emberrel vonultak, majd rövid idő alatt megfékezték a lángokat – tájékoztatott Madai Petra. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője a tűz okáról egyelőre nem tudott információval szolgálni.

Kóródi Sándor szerint felmerült a szándékos gyújtogatás gyanúja is a helyszíni vizsgálat folyamán. "A tűzoltók és mentők nagyon szervezetten dolgoztak, egy mozgásképtelen hölgyet kimentettek a az oltás után kiszellőztették a házat és tizenegy óra után folyamatosan térhettek haza az utcán álldogállók. Nem tudtuk kié a kigyulladt pincerész, mígnem az egyik tűzoltó talált egy levelet a háztartási tárgyakkal, dobozokkal teli alagsori helyiségben. A címzés alapján jutottak el a tulajdonoshoz." - mondta.

A negyvennégy lakásos lépcsőházban senki sem sérült meg komolyan, könnyebb füstmérgezés gyanújával három embert, illetve egy mellkasi fájdalomra panaszkodót szállítottak kórházba. Egy személyt a helyszínen láttak el - közölte dr. Pápai György, regionális orvos-igazgató.

HBN-HaBe


Debrecen - Éjszaka 35 embernek kellett elhagyni az otthonát. 


Debrecen, 2013. augusztus 1., csütörtök (MTI) - Tűz volt csütörtök este egy debreceni társasház alagsorában, 35 lakót az oltás és a szellőztetés idejére kiköltöztették - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. 

Ezek is érdekelhetik