Helyi közélet

2013.08.06. 17:44

Görkapocs Fesztivál

Debrecen - A Debrecenben található három nagy történelmi egyház közül a legkisebb görögkatolikus, Hajdúdorogi Egyházmegyéje augusztus 14-én a főtéren megrendezi a Görkapocs Fesztivált.

Debrecen - A Debrecenben található három nagy történelmi egyház közül a legkisebb görögkatolikus, Hajdúdorogi Egyházmegyéje augusztus 14-én a főtéren megrendezi a Görkapocs Fesztivált.

Az eseménnyel kapcsolatban Szabó Tamás, Nyíregyháza-Örökösföld görögkatolikus parókusa kifejtette: a fesztivál egybekapcsolódik az évente Pocsajból induló és Máriapócsra tartó Ifjúsági Gyalogos Zarándoklattal. A rendezvény célja, hogy az egyházmegye kinyíljon a város és az emberek felé, megismertesse velük hagyományait, értékeit, valamint, hogy megmutassa az egyház hogyan és miként képes a XXI. században együtt élni, együtt tevékenykedni és közösen haladni a kor emberével, kultúrájával, eszközeivel.

A Görkapocs Fesztivál keretében 25 sátorban interaktív módon bemutatkoznak a Görökatolikus Egyház oktatási-, és szociális intézményei, közösségei, borászai, művészei. A görögkatolikus motorosok is itt találkoznak. Több görögkatolikus pap és a görögkatolikus püspök is valószínűleg motorral érkezik - adta hírül Fekete András, Debrecen Attila téri parókus.

A nagyszínpadon délután 3-tól fellépnek egyrészt a görögkatolikusság sokszínűségét példázó kórusok, táncosok, másrészt a keresztény értékeket a modern világban felvállaló és azokat hirdető előadók. Így például a United (Pély Barna, egyházi gimnáziumba járt), vagy az Ocho Macho.

A belépés ingyenes, de segélyszervezetük részére adományokat, játékokat, tartós élelmiszereket gyűjtenek.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában