Helyi közélet

2013.08.21. 13:14

Ami biztos, még idén pótolják a tűzijátékot

Debrecen - Egyelőre időponttal nem tudott szolgálni Kerekes Sándor, a Főnix Rendezvényszervező Kft. kommunikációs vezetője, de az egészen biztos, hogy még idén megtartják a kedd este elmaradt tűzijátékot.

Debrecen - Egyelőre időponttal nem tudott szolgálni Kerekes Sándor, a Főnix Rendezvényszervező Kft. kommunikációs vezetője, de az egészen biztos, hogy még idén megtartják a kedd este elmaradt tűzijátékot. Kérdésünkre elmondta, az augusztus 20-i ünnep égi látványosságának elhalasztásáról pontban este 10 órakor döntöttek az illetékes szakemberek, mert nem kockáztathatták több ezer ember testi épségét. A szél ugyanis éppen rájuk fújta volna a Nagytemplom felől az izzó hamut és pernyét.

Arra a felvetésre, hogy mindezt miért nem próbálták ki néhány töltet erejéig, s akkor a Piac utcai magas házak aljában addig részben szélárnyékban várakozó, majd csalódottan távozókat is meggyőzték volna, úgy válaszolt, hogy a 15 perces tűzijátékot, melyhez külön zenét is komponáltattak, csak egyhuzamban lehetett volna fellőni, úgy volt beprogramozva az egész.

Biztonságtechnikai okokból a vetőcsöveket, valamint a tölteteket leszerelték és elszállították, hogy később felhasználhassák azokat.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik