Helyi közélet

2013.07.16. 16:37

Új épületből óvják a rendet

Komádi - Az új helyen együtt van minden szervezet, ami az állampolgárok biztonságáért felelős.

Komádi - Az új helyen együtt van minden szervezet, ami az állampolgárok biztonságáért felelős.

"A bihari kisvárosban együtt van minden olyan szervezet, ami a lakosok biztonságáért felel” – közölte Gyurosovics József dandártábornok, megyei főkapitány a kisvárosban kedd délelőtt megnyitott új rendőrőrsön.

Az ünnepséget a helyi Rákász citerazenekar kezdte meg egy könnyed népdallal, ezt a polgármester, Tóth Ferenc nyitóbeszéde követte. A településvezető elmondta, hogy nemrégiben felújították a rendőrörsöt és a jövőben további fejlesztéseket terveznek, egyebek mellett térfigyelő kamerarendszer kiépítésére is pályáznak. A rendőrörs felújításával egy tíz éves terv vált valóra.

– A Komádi rendőrőrs történetében ez egy rendkívül fontos nap – kezdte beszédét Dr. Gyurosovics József megyei főkapitány. Az őrs nemcsak Komádi, hanem a környező települések lakosaiért is felelős. Az épület egy komplexumban, a Veszélyhelyzetet elhárító központban nyerte el helyét, ahol együtt van minden szervezet, ami az állampolgárok biztonságáért felelős.

Ezután vette át a szót dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki elmondta, hogy a Belügyminisztérium az új objektum rekonstruálásához tízmillió forinttal járult hozzá, míg a humánerőforrás-központ felépítéséhez mintegy huszonhárom millió forinttal.

HBN–RA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában