Helyi közélet

2013.07.10. 17:29

Már nem „keverik” őket

Debrecen - Elvitték a közép afrikaiakat és azóta nem is hoznak Debrecenbe onnan származót.

Debrecen - Elvitték a közép afrikaiakat és azóta nem is hoznak Debrecenbe onnan származót.

Jelenleg ezer fő körül mozog a debreceni befogadó állomáson elhelyezettek száma – tudtuk meg Daragó Rékától, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal sajtóreferensétől, akit annak apropóján kérdeztünk, hogy öt nap alatt több mint háromezren csatlakoztak a tábort ellenzők Facebook-oldalához.

Mint arról a Napló is beszámolt, két hete akkora tömegverekedés volt a táborban, hogy csak több száz rendőrrel és a menekültek egy részének elszállításával tudták megoldani a helyzetet. Daragó Réka megerősítette, valóban szállítottak el „kérelmezőket”, közép afrikaiakat.

„Az eset óta fokozottan odafigyelünk arra, hogy lehetőleg egy vallási körből kerüljenek a befogadó állomásra a kérelmezők. Közép afrikai országból származó elhelyezése nem történt azóta a debreceni befogadó állomáson” – írta lapunk kérdéseire adott válaszában. Arról tájékoztatott, idén három olyan eset történt a befogadó állomáson, ami rendőri beavatkozást igényelt.

Megjegyzendő, hogy a hatósági közbelépést igénylő atrocitások jelentős része inkább a tábor falain kívül történik.

HBN-FÁ


A Facebook-on indult civil kezdeményezésnek több ezer követője van már.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában