Helyi közélet

2013.07.25. 08:59

Lecsaptak a szelektíveket fosztogatókra

Debrecen - Eredményeket hozott a Közterületfelügyelet fokozott razziája.

Debrecen - Eredményeket hozott a Közterületfelügyelet fokozott razziája.

Másfél hónap alatt összesen 22 olyan embert értek tetten a közterületfelügyelők a városban, akik vagy kiszedték a szelektív szemétgyűjtők tartalmát, vagy hulladékot raktak melléjük. Az AKSD Kft. május végén adott hírt arról, hogy az utóbbi időben egyre többen foglalkoznak a nagy színes műanyag szelektív hulladékgyűjtők "fosztogatásával", vagy nézik szemétdombnak ezeket a területeket.

A hajléktalanok egy része olyan speciális, kampós végű hosszú vaspálcát használ, amellyel még a sárga ládák aljáról is ki tudják halászni a fémdobozokat, amiket aztán egy visszaváltóban pénzzé tesznek. Mások pedig a sima háztartási szemetet, rossz kabátokat, növényi hulladékokat is rendszeresen a szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez pakolják, amit az AKSD nem győz eltakarítani.

Együttműködésben

A panaszt tett követte a köztisztaságért felelős cég részéről. A fennálló együttműködési megállapodás keretében arra kérték a Közterületfelügyeletet, hogy a jövőben jobban figyeljenek oda ezekre. Különösen a Galamb utcai, a Liget téri és a Pósa utcai létesítményekre fókuszáljanak, mivel az utóbbi időben leginkább ezek voltak kitéve ilyen "támadásoknak".

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában