Helyi közélet

2013.06.14. 12:45

Falopás és határsértés - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 8 személyt fogtak el, 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 2 főt az ellene érvényben lévő körözés miatt vontak intézkedés alá.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 8 személyt fogtak el, 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten a rendőrök, 2 főt az ellene érvényben lévő körözés miatt vontak intézkedés alá.

Az egyenruhások 28 főt állítottak elő, közülük 6 személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Az ittasság ellenőrzések során 4 esetben mutatott pozitív eredményt a légalkohol-mérő. Megyénk közútjain 1 súlyos és 2 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Elfogták a garázdákat

A debreceni járőrök elfogták azt a három ittas férfit, akik 2013. június 13-án délután a Sámsoni úton lévő egyik élelmiszerüzletben az árucikkeket dobálták, hangoskodtak, miközben az ott dolgozókat és vásárlókat agresszív viselkedésükkel zavarták, illetve fenyegették.

A két debreceni és egy sárándi férfit a rendőrök előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók.

A. Csaba, A. György és D. Attila ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatja.

Eltiltották a járművezetéstől, mégis vezetett

Szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök azt a gépkocsivezetőt, akit 2013. június 13-án délután Debrecenben a Balmazújvárosi úton igazoltattak a rendőrök. Az igazoltatásnál kiderült a vezetőről, hogy a bíróság a járművezetéstől korábban eltiltotta.

Mivel az eltiltás tartama még nem telt el, ezért a járőrök előállították a kapitányságra, ahol meghallgatása után őrizetbe vették. A helyi férfivel szemben „járművezetés eltiltás tartama alatt” szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak.

Fát lopott

Újiráz területén fogtak el a helyi rendőrök egy fatolvajt 2013. június 13-án délután. A férfi a - körülbelül 50 kg tömegű - fát a település külterületén lévő akácerdőből vágta ki engedély nélkül. A járőrök a 22 éves férfit elfogták és előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra, ahol az eltulajdonított fát, valamint az elkövetéshez használt fűrészt lefoglalták tőle.

A komádi férfit meghallgatása után őrizetbe vették és a tulajdon elleni szabálysértés miatt eljárást indítottak ellen.

Tiltott határátlépő

A Nyírábrányi Közúti Határátkelőhelyen egy román férfit vontak intézkedés alá 2013. június 13-án este a határrendészek, mert személyazonosító okmány nélkül akarta átlépni az államhatárt.

A rendőrök miután a férfi személyazonosságát megállapították és adatai hitelességét a nyilvántartásokban leellenőrizték – az általa elkövetett tiltott határátlépés szabálysértése miatt – helyszíni bírságot szabtak ki vele szemben.

Tiltott kéjelgő

Tiltott kéjelgés miatt 2013. június 16-án este állítottak elő a kapitányságra a debreceni rendőrök egy 16 éves nőt.

A létavértesi fiatal nőt Debrecen külterületén érték tetten a járőrök, amikor illegális módon ajánlotta fel szexuális szolgáltatásait az arra járó férfiaknak.

A kapitányságon a rendőrök meghallgatták és őrizetbe vették. Ellene szabálysértési eljárás indult.

Körözték

A Hajdúböszörményi Járásbíróság körözte azt a férfit, akit 2013. június 13-án délután Hajdúdorogon igazoltattak a helyi rendőrök. Az igazoltatásnál a járőrök az adatait ellenőrizték és ekkor derült ki róla, hogy a bíróság korábban elfogatóparancsot adott ki ellene.

A 33 éves bagi férfit ezért elfogták és előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában