Helyi közélet

2013.05.23. 18:45

Zúgnak a kotrógépek, csattognak a lapátok

Püspökladány - Behozták a kezdeti kéthetes csúszást, így júliusban befejezhetik a munkát.

Püspökladány - Behozták a kezdeti kéthetes csúszást, így júliusban befejezhetik a munkát.Biztonsággal és gyorsan elvezethetővé válik a belvíz Püspökladány legproblémásabb területén a Szabó Pál és a Zalka Máté utca környékén is július 26-tól, a tervek szerint ekkora készül el a belvízelvezető rendszer felújítása és átépítése. A munkálatok márciusban kezdődtek a legmélyebb ponton, a szivattyútelepnél, ahonnan a Kaán Károly utca irányába halad a 15-20 fős brigád egy része. Ezzel párhuzamosan zúgnak a kotrógépek a 42-es főúttól a Szabó Pál utca végéig és csattognak a lapátok a házak előtt is, hiszen a gerincre rácsatlakozóknak a bekötéseket és azok burkolását is elvégzik a beruházás során – közölte a kivitelező Hamvas-Sárréti Vízgazdálkodási Társulat vezetője.

Takácsné Hári Ildikó portálunknak elmondta minden a terveknek megfelelően halad, annak ellenére, hogy a belvíz miatt kéthetes csúszással kezdték el a munkát. Jelenleg a Kaán Károly és a Szabó Pál utcán dolgoznak, május végére pedig ötven százalékos készültségi szintig ér el az uniós támogatottságú beruházás megvalósítása.

Nyár közepéig pedig kialakítanak hét tisztítóaknát és csatornát építenek a Szabó Pál–Bajcsy-Zsilinszky utcák kereszteződéséig. Az érintett lakosokat folyamatosan tájékoztatja a kivitelező és az önkormányzat is. A fejlesztés eredményeként az új rendszer garantálja az említett területeken a csapadék és belvíz elvezetését.

HBN-HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában